Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ТрендРум’яна знову в тренді. Як їх обрати та куди наносити?

Рум’яна знову в тренді. Як їх обрати та куди наносити?  — Тренд на Wonderzine

Гід різними форматами й ідеї для мейкапу

«Рум’яна стали несподіваним мейкап-героєм покоління в масках», – пишуть The New York Times. Розповідаємо, чому цей засіб переживає нову хвилю популярності, які рум’яна спробувати та як наносити їх незвичними способами.

Чому рум’яна знову популярні

Tіктокери черпають натхнення з 80-х і знімають відео з блаш-контурингом, а фанати «Бріджертонів» полюють на рум’яна, як у головної героїні серіалу. Згідно з дослідженнями Semrush і Pattern, кількість пошукових запитів на рум’яна стрімко зростає.

За словами Маріо Дедівановіча, візажиста Кім Кардаш’ян, на другий рік пандемії ми стали тяжіти до яскравих і радісних акцентів у макіяжі: «Люди хочуть мати здоровий вигляд, а рум’яна дозволяють створити ефект «зацілованого сонцем» обличчя». Носити рум’яна не заважають навіть маски, просто тепер рум’янець малюють дещо вище – на вилицях, а подекуди й на скронях і повіках.

З огляду на запити аудиторії, бренди випускають нові рум’яна чи «апгрейдять» уже наявні продукти новими формулами й дизайном. Лише за останні кілька місяців ми висвітлювали запуски рум’ян бренда Пет Макграт, піонера clean beauty Drunk Elephant і новоствореної мейкап-лінії Valentino Beauty.

Через фотогенічний вигляд рум’яна часто включають до тематичних колекцій. Для лімітки, натхненної комедією «Нетямущі», HipDot оформили футляр рум’ян як розкладний телефон, а для колекції, присвяченій підлітковому ситкому «Ліззі Макгвайр», ColourPop декорували рум’яна квітковим принтом.

Які формати рум’ян бувають

За текстурою рум’яна поділяють на сухі, кремові й рідкі.

Сухі рум'яна

Сухі рум’яна бувають пресовані й розсипчасті. Зазвичай саме вони мають найширшу палітру відтінків із різними напівтонами.

Компактні рум’яна найкраще підходять для точкового нанесення, наприклад, якщо ви виділяєте тільки яблучка щік і рідко виходите за цю «територію». Розсипчастими в парі з пухнастим пензлем можна створити ніжну димку.

Серед сухих рум’ян чимало засобів із шимером і перламутром. Сяйливі рум’яна, які м’яко підсвічують шкіру, деколи випускають у форматі пресованих кульок.

Кремові рум’яна

Кремові рум’яна дозволяють створити справді натуральний рум’янець і дають приємний вологий блиск. Наносити їх можна не тільки на тональну основу, а й на голу шкіру: якщо рельєф більш-менш рівний, рум’яна буде легко розтушувати.

Засоби з кремовою текстурою – оптимальний варіант для сухої шкіри, адже вони не підкреслюють лущень і не забиваються в дрібні зморшки.

Найзручніше паковання кремових рум’ян – це герметичний тюбик; менш практичне й гігієнічне – баночка чи палетка з кількома відтінками. До рум’ян у стіках, якими легко скульптурувати обличчя, доведеться призвичаїтися: наносити їх можна прямо з паковання, а от розтушовувати однаково треба пальцем чи спонжем.

Рідкі рум’яна

Рідкі рум’яна зазвичай нагадують флюїд, який наносять з допомогою аплікатора. Саме в такому форматі випускають тінти для губ і щік, які швидко «схоплюються» й доволі стійко тримаються під маскою. Серед незвичних варіацій на тему – олійні рум’яна від Youthforia, які адаптуються під pH вашої шкіри, як деякі бальзами для губ.

Як обрати відтінок рум’ян

Поділ на кольоротипи а-ля «зима» й «літо», на який усі орієнтувалися на початку нульових, відійшов у минуле. Однак деякі поради із класичних мейкап-протоколів можна запозичити й зараз. Шкірі без яскраво вираженого підтону пасують нейтральні відтінки персикового й рожевого (наприклад, dusty rose, або «пильна троянда»). Шкіру з холодним підтоном вигідно відтінять ягідні та бузкові відтінки, а з теплим – персикові й коралові рум’яна. Теплій і смаглявій шкірі личать помаранчеві, сливові та бордові тони.

Утім, спиратися на ці рекомендації варто лише тоді, коли ви прагнете зімітувати натуральний рум’янець, такий, ніби ви справді щойно зашарілися. Для креативного мейкапу правила не писані: розставляти акценти можна будь-якими відтінками, які вам до вподоби.

Чим відрізняються формули рум’ян

Кольору рум’янам зазвичай надає кармін – барвник із кармінової кислоти, яку продукують комахи-червці. Рум’яна з веганськими пігментами, які отримують із кори червоного дерева, ягід або буряків, можна знайти в ColourPop, E.L.F. та інших брендів.

Рум’яна (частіше – рідкі й кремові) можуть виконувати не лише декоративні, а й доглядові функції. Це і рум’яна-сироватка від EM Cosmetics із вітаміном С і гіалуроновою кислотою, і краплі Drunk Elephant з омега-кислотами й антиоксидантами. Деякі рум’яна містять сонцезахисні фільтри, однак покладатися на них як на основний засіб захисту не варто.

Як наносити рум’яна

Сухі рум’яна краще наносити пензлем, але не маленьким і пласким, який часто вкладають до футлярів люксові бренди, а повнорозмірним. За словами візажистки Сенді Лінтер, пензлик має бути «дещо твердим на кінчику, щоб коли він торкався шкіри, ви могли контролювати точність нанесення й розподіляти рум’яна саме там, де це потрібно». Перед аплікацією з пензлика важливо обережно струсити зайве, інакше є ризик перестаратися.

Рідкі та кремові рум’яна легко розтушовувати пальцями. За потреби можна скористатися спонжем або пензлем із синтетичним ворсом, який буде легше очистити. Для чітких контурів краще підійде пензлик зі скошеним аплікатором.

Наносити рум’яна можна класичним способом – тільки на яблучка щік, або ж розтушувати вище, щоб вони заходили на вилиці. Для того, щоб зімітувати засмагу, варто додати трохи засобу й на спинку носа чи змішати рум’яна з бронзером.

Аби відтворити модний зараз мейкап у стилі 80-х, розтушуйте рум’яна аж до скронь і додайте кольору на повіка. А якщо захочете освоїти техніку «дрейпінг», яку колись популяризував візажист Шер і Даяни Росс, поєднайте два відтінки: нижче розташуйте темніший, вище – світліший, а потім добре розтушуйте межі між ними.

Підтримати «рум’яний» настрій можна з допомогою тіней і помади в тон: вийде ніжний або, навпаки, ефектний монохромний макіяж у рожевих, персикових або коралових тонах.

Що можна використати замість рум’ян

Якщо ви не впевнені, чи варто вам вкладатися в рум’яна, обирайте засоби-мультитаскери, які замінять одразу кілька продуктів. Це може бути тінт для губ і щік чи універсальний відтінковий бальзам, придатний для макіяжу обличчя та повік.

Зімітувати рум’янець можна й із допомогою помади. Найкраще підійде рідка чи кремова, з піддатливою до розтушовування текстурою. На вилиці та скроні можна нанести кремові тіні рожевого чи персикового відтінку, хайлайтер із рожевим сяйвом або ніжно-рожевий глітер.

Текст: 

Таїсія Куденко

редакторка Wonderzine Україна

Обкладинка: 

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.