Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниФранцузький конгломерат викупив мережу Brocard, яка належала росіянці

Компанію викупив виробник парфумів Karl Lagerfeld і Lanvin

Французький парфумерний холдинг Philippe Benacin Holding придбав 100% акцій двох провідних українських компаній ТОВ «Брокард-Україна» та ТОВ «Егзагон», що працюють у косметично-парфумерній галузі. Про це повідомляє RAU з посиланням на лист компаніям-партнерам.

Як повідомляє Forbes, компанії входили до російської косметичної групи «Л’Етуаль», яка купила мажоритарні долі у 2010 році. Кінцевий бенефіціар компанії в рф – Тетяна Володіна. Українськими компаніями керував один зі співзасновників Юрій Гаткін. Їхній виторг у 2020 році становив 4,4 мільярда гривень.

У Brocard не працювала частина магазинів. Два топменеджери зі сфери комерцiйноi нерухомостi та гендиректор одного зі столичних ТРЦ розповіли, що компанія затримувала орендні платежі, розраховуючись лише за комунальні послуги.

У Києві й досі закрито всі торгові точки Brocard. За припущенням, рахунки компанії заарештовані. За оцінками аналітичного відділу Forbes, увесь бізнес Brocard може коштувати орієнтовно 15–20 мільйонів доларів.

Philippe Benacin Holding належить бізнесмену Філіпу Бенасіні. Він також є співвласником парфюмерно-косметичного виробника Interparfums. Компанія виробляє парфуми на замовлення будинків моди Karl Lagerfeld, Jimmy Choo, Lanvin, Kate Spade, Montblanc тощо.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.