Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПрацівники Glossier поскаржилися на трансофобію та дискримінацію в компанії

Що відбувається в Glossier

Колишні працівники Glossier опублікували спільний відкритий лист, у якому розповіли про дискримінацію, трансофобію та расизм у компанії. Його розмістили в акаунті Outta The Gloss, який створили ці працівники.

У листі вони розповідають про численні випадки, коли працівники магазинів не відчували підтримки з боку HR-відділу, коли замовник називав працівників латиноамериканського походження нелегалами, коли працівнику без його згоди робили масаж, а імена темношкірих працівників неодноразово плутали.

Також експрацівники згадали про популярний тінт для шкіри, який усе ще має лише п’ять відтінків.

Колишні працівники висунули вимоги до бренду: відкритий дзвінок у Zoom керівництва Glossier з ними й обговорення поведінки до темношкірих працівників, щоквартальні семінари для подолання расизму для цілої компанії, зв’язок з працівниками в магазинах.

Засновниця бренду Емілі Вайс написала, що протягом останніх трьох місяців розмов з продавцями вона зрозуміла, що компанія не змогла забезпечити умови, за яких усі голоси працівників були б почуті.

«Дякую нашим колишнім колегам за те, що ви притягували нас до відповідальності. Вибачте, що вас підвели. Ми прагнемо будувати майбутнє роздрібної торгівлі Glossier і майбутнє компанії на основі справедливого, всеосяжного й антирасистського досвіду співробітників», − додала вона.

Однак колишні працівники вважають, що цієї заяви недостатньо, а слова Емілі Вайс їх образили. За їхніми словами, вони вже чули раніше такі «порожні слова», тому продовжать боротися з расизмом у компанії, поки їхні вимоги не будуть задоволені.

Пізніше на сторінці Glossier з’явилося офіційне звернення до колишніх працівників. У компанії визнали, що не змогли створити інклюзивне та безпечне середовище всередині, яке компанія показує назовні. Також бренд окреслив план дій, щоб створити відкритий діалог, загальнонаціональне навчання, створити ініціативи з питань HR і змінити робоче середовище.

У спільноті колишніх працівників компанії подякували за позицію, але назвали це лише першим кроком у вирішенні проблеми.

Обкладинка: Glossier

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.