Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ПарфумиНота довіри. 10 ароматів, що зігріють у холодні дні

Нота довіри. 10 ароматів, що зігріють у холодні дні — Парфуми на Wonderzine

Maison Margiela, Naomi Goodsir, Tom Ford

Що може зігріти краще в прохолодні дні, ніж кава з кардамоном чи чай з запашним варенням? Щоб продовжити спогади про затишні моменти, пропонуємо придивитися до парфумів, які містять теплі ноти. Обрали кращі аромати з прянощами, ефірними маслами, шкірою та перцем, які точно допоможуть пережити сезон дощів і туманів.

Autumn Vibes Replica 

Maison Margiela

Як осінь буває багатогранною, так і новий аромат Autumn Vibes від Maison Margiela нагадує одночасно і спокій, і гостроту переживань. На перший погляд, він може видатися теплим і затишним, як м’який шарф, яким намагаєшся зігрітися в холодні осінні дні, але згодом у ньому відкриваються бентежні ноти. Autumn Vibes ховає в собі осінні вібрації так, ніби ти йдеш осіннім парком, ворушачи ногами листя, яке видає теплий і зворушливий запах, що відгукується нотами кардамону, клена, перцю, а під ним криється збудливий запах кедра змішаний із сирим мохом.

Якщо у вас видасться романтична осінь, цей аромат ще багато років нагадуватиме вам про найінтимніші моменти.

На флаконі є напис: «Пам’ять закупорена в ароматі». І це дійсно так, осінь – романтична й меланхолійна пора, коли ми занурюємося в рефлексії, закохуємося й поринаємо з головою в почуття, а потім зберігаємо ці спогади надовго.

La Dompteuse Encagee

Serge Lutens

4080 гривень

за 50 мл

Цієї осені Serge Lutens випустив нові парфуми La Dompteuse Encagée. Дослівно назва перекладається як «Приборкувачка у клітці».

Перше враження від аромату, як від холодного, ба навіть льодяного. Відчуття, ніби ви занурюєтеся в полотна прерафаелітів із туманом, сирістю й білими холодними квітами іланг-ілангу та жасмину, проте це триває недовго, і в ароматі поступово з’являються теплі ноти мигдального горіха й франжипана.

Парфумер Крістофер Шелдрейк, який працював над ароматами Chanel, Shiseido, Rochas грає з нами в гру холодно-гаряче й веде нас від оманливої льодяної відстороненості до гарячої майже плотської суті, яка огортає шкіру теплим, зігрівальним мигдалем. Вам просто потрібно лише трішечки терпіння, щоб до неї дійти.

Corpus Equus

Naomi Goodsir

Нарешті поціновувачі марки дочекалися нового релізу: у Наомі Гудсір була перерва у чотири роки. Проте, запевняємо вас, очікування того варті. Коли тестували аромат, зрозуміли, як скучили за специфічними димними нотами Naomi Goodsir: у цих парфумів історія також починається з них.

За словами автора аромату, парфумера Бертрана Дюшофура, він надихався роботою художника Пьєра Сулажа «Чорніше за чорне», який у своїх роботах грає з тінню та світлом, яке пробивається крізь чорні мазки. Так і в ароматі Corpus Equus спочатку ви занурюєтеся в густі димні й деревні з відтінком кедра ноти, коли дим трохи розсіюється, проступають бадьорі ноти чорного чаю та губляться в запахах шкіри, змішаних із трояндою. До речі, ці парфуми Наомі Гудсір присвятила своєму арабському коневі, на якому вона багато років брала участь у змаганнях. Тому дещиця навозу тут теж є, але її поглинають мускус, ірис та амброві ноти, які огортають теплом і спокоєм.

Sì Intense Eau De Parfum

Giorgio Armani

2638 гривень

за 30 мл

Аромат сиропу чорної смородини й турецької троянди теплий, як спогад дитинства, коли бабуся варила варення з ягід, а осінніми вечорами діставали його та влаштовували чаювання. Шанувальники Sì від Giorgio Armani завжди з нетерпінням чекають регулярного переосмислення улюбленого аромату, і реліз, який вийшов цієї осені, не розчарує. Можливо, комусь він видасться надто солодким, але чому б до сірих буднів не додати трохи свята.

Butter me up

Parfum Buro М2 collections

3999 гривень

за 50 мл

Засновник київського parfum büro Дмитро Слєсарєв запустив власну колекцію нішевих ароматів M-collections, і, здається, у нього це гарно вийшло. Над колекцією працював парфумер Мауріціо Черріза, який створював аромати для італійського парфумерного дому Borellis і нішевого бренда Onyrico.

До колекції ввійшли 5 ароматів, кожен із яких транслює послання. Ми зупинилися на парфумах butter me up! Якщо заплющити очі, можна уявити себе у французькій пекарні, де щойно дістали свіжу випічку, яка пахне вершковим маслом, і ви замовляєте до неї запашну каву й насолоджуєтеся теплом та затишком. Ноти рожевого перцю, шафрану, смаженого ячменю, кардамону, бобів ванілі й мускусу викликають потік спогадів чи то паризької буланжері, чи розігрітої духовки в бабусиному будинку.

Ombré Leather

Tom Ford

6964 гривні

за 100 мл

Аромат Ombré Leather Parfum створений парфумеркою Сонею Констант, огортає запахом шкіри з відтінками кардамону та жасмину, відібраних за системою Orpur із палітри Givaudan. Це натуральні екстракти з екологічно чистої сировини, до складу яких входять рідкісні інгредієнти. Наприклад, квіти жасмину самбак тут використані саме ті, що квітнуть в Індії до сезону дощів і надають аромату відтінку жимолості. Ombré Leather відкривається досить різкуватою шкірою, проте м’який порух кардамону й амбри стишує брутальність шкіри й надає аромату м’якості й тепла. Так може пахнути ваша шкіряна куртка, поверх якої ви намотали улюблений теплий вовняний шарф.

L’Interdit Rouge

Givenchy

2442 гривні

за 80 мл

Якби Гильєрмо дель Торо захотів доповнити образ антагоністки «Багряного піка» ароматом, то, напевне, це був би L’Interdit Rouge від Givenchy. І річ не лише в його зовнішньому вигляді, який заворожує своїм насиченим кольором і формою. Магія в самому ароматі, над яким працювали троє парфумерів: Домінік Рапійон, Енн Фліпо та Фанні Бал. Деревний і квітковий L’Interdit Rouge розкривається жасмином і туберозою, переплітаючись з імбирем і червоним апельсином. Проте вогонь і дим є невід’ємними, і вибухові ноти змінюються спокійними димними нотами сандала, ветиверу й пачулі. Хороший приклад, у якому ветивер додано в базу, щоб пом’якшити перше враження від парфумів, як від пристрасного й дещо важковісного.

L’heure Verte

Kilian

9065 гривень

за 50 мл

Зовсім скоро час святкових вечірок, а які вечірки без коктейлів? То чому б не спробувати L’Heure Verte від Kilian. Аромат створив парфумер Матьє Нардін і назвав на честь французької «щасливої години», коли власники барів і ресторанів пропонували великі знижки на алкоголь.

Цей аромат нагадує часи Прекрасної епохи та «Великого Гетсбі», коли абсент подавали з цукром і повільно пили, розмішуючи його ложечкою. Навіть флакон тут нагадує тяжкий стакан для коктейлів, а колір аромату зеленого відтінку, як і сам напій. Парфуми відкриваються есенцією абсенту, ветиверу й сандалового дерева, а листя фіалки й корінь лакриці додають йому легкої ностальгії за красивими часами. Завершується аромат земляними й деревними нотами ветиверу й сандала. Якби L’heure Verte мав мелодію, можливо, він звучав би як Party girl Мішель Гуревич.

Hedonist

Ex Nihilo

8190 гривень

за 50 мл

Гедонізм для багатьох став релігією, а останні дослідження показують, що гедоністи є щасливими людьми. Можливо, саме цією філософією й надихалися автори аромату, створюючи Hedonist Ex Nihilo. За версією іспанського парфумера Джорді Фернандес, щастя звучить кедром, ветівером, якими давно славиться Ex Nihilo. У новому Hedonist вони поєднуються з оригінальною молекулою, створеною в лабораторії, – молекулою акігалавуд. А щоб додати аромату тепла, Фернандес привіз імбир з Індії. Якщо ви любите гуляти осінніми парками, насолоджуватися деревними запахами й теплими осінніми днями, то цей аромат точно стане улюбленим на вашій поличці.

Material

Amouage

Парфумерка Сесіль Зарокян для Amouage взяла ноти пачулів, ефірної олії елемі і, щоб підняти настрій, додала бензоїн і боби тонка. Щоб урівноважити це свято життя й натякнути, що аромат усе ж таки серйозний, не пошкодувала уда та ладану.

Якщо ви з нетерпінням чекаєте на різдвяні ярмарки з ароматним глінтвейном, яким пахне в повітрі, то цей парфум вам точно сподобається.  Проте це ще не все, пам’ятаєте, як після морозних прогулянок бабуся натирала вас зігрівальними бальзамами? Зарокян вирішила додати в аромат ефірну олію елемі, яка є дуже рідкісна й має великий спектр дії: її застосовують як для поліпшення настрою,так і за перших ознак застуди. Але не лякайтеся, аптечного відтінку в цих парфумах немає. Зате є зашкальна доза тепла й відчуття свята, що наближається.

Текст: Анна Хаєцька

Розповісти друзям
2 коментаряпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.