Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ПарфумиТільки спокійно. 7 ароматів з нотою лаванди

Тільки спокійно. 7 ароматів з нотою лаванди — Парфуми на Wonderzine

Jo Malone, Lancome, Tom Ford

Якщо ви любите ввечері запалити свічку з ароматом лаванди, щоб заспокоїтися після важкого робочого дня, або ж під вашою подушкою лежить мішечок із сухою лавандою для кращого сну, то ця підбірка ароматів вам точно стане в пригоді. Адже багато досліджень показують, що квіти лаванди мають заспокійливі властивості й можуть зменшити тривожність.

Розповідаємо про найкрасивіші парфуми з нотою лаванди, які можна носити щодня, щоб поліпшити настрій.

Mon Guerlain

Guerlain

2035 гривень

за 50 мл

Guerlain досить часто тішить нас перевиданням аромату Mon Guerlain, надаючи йому різних відтінків. Та ми повернемося до релізу 2017 року, бо саме тут лаванда грає дуже важливу роль. Над створенням цих парфумів працювали Тьєррі Вассер, який керує парфумерним напрямом бренда, і запрошена парфумерка Дельфін Джелк. В основі композиції – натуральна ваніль і прованська лаванда сорту Carla, а також ноти жасмину та сандалового дерева. У результаті ретельної роботи авторів вийшли парфуми з досить сильним характером, але водночас дуже чуттєві.

Amber & Lavender

Jo Malone London

3700 гривень

за 100 мл

Британський бренд Jo Malone London часто використовує лаванду для створення своїх ароматів. У 2020-му випустили лінійку British Collection, присвячену цій квітці. До колекції ввійшли три одеколони й один аромат для дому. Проте ми все ж таки вирішили звернутися до легендарного Amber & Lavender, свореного Джо Малоном ще в 1995 році. У цьому одеколоні лаванда поєднана з теплою янтарною амброю, миром, дубовим мохом і пачулі. Аромат, який надовго може зайняти місце на вашій полиці, але попереджаємо, що ваш партнер або партнерка також можуть покласти на нього око, бо цей чистий, майже крохмальний аромат нікого не лишить байдужим.

Moonlight Serenade

Gucci

$240

за 150 мл

Починаючи від химерної назви й до вишукано оформленого флакона, цей аромат лаванди виключно про романтику. Про ті самі поля лаванди в Провансі, серед яких хочеться гуляти й насолоджуватися безтурботністю, залишаючи на пам’ять фото в інстаграмі. Креативний директор дому Gucci Алессандро Мікеле створив цілу лінійку ароматів The Alchemist’s Garden, які назвав «духмяними водами», і Moonlight Serenade є одним з ароматів цієї колекції. Парфумер Альберто Морільяс змішав ноти лаванди з шавлією й бобами тонка та створив аромат, який підкорює своїм натуральним звучанням – справжня «Місячна серенада» серед лавандового поля. Зауважте на вміст флакона: 150 мілілітрів вам вистачить дуже надовго.

Aberdeen Lavander

Creed

4136 гривень

за 100 мл

Якщо ваше дитинство проходило в бабусі в селі або на дачі, то, напевне, пам’ятаєте цей запах повітря, наповнений ароматом лугових трав. Так й Aberdeen Lavander відносить нас у щасливі часи дитинства, коли можна було безтурботно лежати в траві та спостерігати, як вовтузяться мурахи.

Весь секрет у тому, що аромат створили на пошану однієї з перших клієнток Олів’є Кріда – королеви Вікторії – і її улюбленого заміського маєтку Балморал у гірській Шотландії. Аромат із квітковими нотами лаванди, туберози, лілії та троянди базується на пачулі, шкірі, ветивері та доповнений свіжим бергамотом, лимоном, розмарином. Трав’яний, цитрусовий, дуже теплий – стане хорошим другом для прогулянок і моментів, коли хочеться зануритися в спогади про безтурботність.

Lavender Extreme

Tom Ford

$375

за 50 мл

Здебільшого аромати Тома Форда не станете носити щодня: це складні композиції, для яких потрібен, як мінімум, особливий настрій. Проте Lavender Extreme вийшов дещо інншим. Очікуйте сплеск свіжої лаванди, щойно ви нанесли аромат, а потім тепліші ноти бобів тонка, схожих на ваніль, і нотки фіалки та герані. Хоча цей вишуканий аромат може на перший погляд здатися відверто жіночним, насправді він сподобається й чоловікам, адже лаванда, яка домінує в парфумах, заспокоює та піднімає настрій, а це, задається, саме те, що потрібно зараз.

Boy Chanel

Chanel

347

за 200 мл

Аромат натхненний легендарним романом Коко Шанель і Боя Кейпела. Раніше історії цих стосунків модний дім присвятив сумку й годинник з однойменною назвою. Парфуми створили без гендерної приналежності, Але водночас аромат дихотомічно вибудовано навколо нот, які колись традиційно вважали жіночими й чоловічими. Парфумер Олів’є Польж використав білий мускус, ноти сандалового дерева, грейпфрута, ванілі, моху та додав приголомшливий букет лаванди. Нам подобається, що Boy Chanel має великий об’єм, 200 мл, і його можна носити щодня як в офіс, так і на вечірку з подругами.

Libre

Yves Saint Laurent

1456 гривень

за 30 мл

Щоб створити аромат Libre від Yves Saint Laurent, парфумерам Енн Фліпо та Карлосу Бенаіму знадобилося сім років роботи та понад 1500 пробних варіантів, щоб вийшли парфуми, де домінувальна нота лаванди гармонійно вплітається у квіти апельсина, мадагаскарську ваніль та сіру амбру. Як Ів Сен-Лоран, колись переосмислив чоловічий смокінг, так і в цих парфумах традиційно чоловічу ноту лаванди адаптували в більш ніжне звучання. Сам аромат нагадує нам літній вітер, напоєний пахощами квітучих садів і лавандових полів, той самий вітер, який обіцяє зміни на краще.

Фото: Rawpixel

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.