Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Догляд«Легкий і комфортний»: Улюблені сонцезахисні засоби б’юті-експерток

«Легкий і комфортний»: Улюблені сонцезахисні засоби б’юті-експерток — Догляд на Wonderzine

Вибір дерматологині, блогерки, візажистки та б’юті-редакторки

Знайти комфортний і надійний сонцезахисний засіб, який не вибілює шкіру та не скочується під макіяжем, – непроста, але здійсненна місія. Ми попросили б’юті-експерток поділитися перевіреними продуктами – можливо, у цьому переліку є й ваш наступний санскрін.

Олена Сагун

авторка б’юті- та фуд-блогу Editors and Beauty

Я не нехтую засобами з SPF, проте ставлюся до всього без фанатизму. Мені дуже імпонує сучасний підхід експертів, які радять підбирати адекватний рівень захисту залежно від часу, який ви плануєте провести на відкритому повітрі, та індексу ультрафіолету. Індекс може бути високим, навіть якщо надворі хмарно, тож перевіряти його варто, орієнтуючись на дані, які є майже в кожному смартфоні. Що вищий показник, то сильніший потрібен захист.

У моєму арсеналі зазвичай є кілька засобів з UVA/UVB фільтрами. Невисокий рівень захисту (15–20) є в улюблених тональних флюїдах Sisley Paris Phyto-Hydra Teint Beautifying Tinted Moisturizer SPF 15 та Lierac Teint Perfect Skin Illuminating Fluid SPF 20. На них я можу покластися у відносно безпечний ранковий час та у надвечір’я. Якщо ж я збираюся довго перебувати на вулиці в період піку сонячної активності, то використовую засоби з позначкою UVA/UVB не нижче 30. При виборі орієнтуюся насамперед на свій комфорт. Дуже важливо, щоб засіб не мав вираженої парфумованої композиції, а також не мав типової для багатьох санскрінів мінеральної віддушки (аромат таких засобів нагадує мені гуму).

Текстуру я підбираю залежно від стану шкіри. Наприклад, минулого літа моя шкіра була схильною до сухості та лущення, тож я використовувала засоби із середньою густотою текстури. Фаворитом був флюїд Yves Rocher «Детокс та відновлення» UV Beauty Shield SPF 30. Цього літа сухості немає, секреція сальних залоз шкіри посилилася, тож актуальними стали легкі та «сухі» на дотик текстури. Зараз із задоволенням використовую Avene Fluide SPF 50 для нормальної та комбінованої шкіри. При нанесенні здається, що він трохи вибілює шкіру, проте це зникає за мірою розподілення текстури. Крім того, мені здається, що засіб злегка коригує колір обличчя – робить його свіжішим. Дуже приємний бонус.

Крім основного продукту, який я використовую перед виходом із дому, я ношу в сумочці дуже зручний засіб у форматі сухого спрею – такі є у Garnier (Ambre Solaire Sensitive Advanced Face Mist SPF 50) і La Roche-Posay (Anthelios Invisible Anti-Shine Mist SPF 50). Це моє підстрахування на випадок, якщо я перебуватиму на вулиці понад дві години й відчую потребу оновити захист.

Дар’я Горгієвска

б’юті-редакторка, шеф-редакторка сайту Cosmopolitan Україна

У буремні нульові я не тільки ігнорувала санскрін і смажилася на сонці до рум’яної скоринки, а й регулярно заглядала до солярію. Розплачуватися за легковажність довелося щойно мені виповнилось 30: на обличчі з’явились пігментні плями, кількість родимок на тілі збільшилась. Тепер я значно серйозніше ставлюся до питання UV-захисту шкіри, проте відмовити собі в контакті із сонцем досі не можу. Після тривалої боротьби з пігментацією не виходжу з дому без захисного засобу на обличчі – обираю зручні продукти, що швидко вбираються, не лишають масної плівки та не конфліктують із тональною основою (часто санскріни доволі примхливі й не терплять сусідства з декоративною косметикою).

Зараз користуюся флюїдом Is Clinical Eclipse SPF 50+ PerfecTint Beige – він легкий і комфортний, не скочується, ще й коригує тон шкіри. Мабуть, один із найкращих. Схожий за форматом Dermaceutic Derma Defense SPF 50 мені порадила косметологиня – він попереджає появу пігментних плям, бо містить екстракт солодки (лакриці), який зменшує синтез меланіну.

Цього літа відпустка в мене декретна – замість моря ми із сім’єю проводимо вихідні за містом, у приватному будинку. Тож я користуюся нагодою та виходжу трохи позасмагати – для тіла обрала нову сонцезахисну воду Vichy Solar Protection Water із бета-каротином. Засіб приємний і зручний у використанні – миттєво розподіляється й поглинається, гарно пахне та добре зволожує шкіру.

Тетяна Кобець

лікарка-дерматолог, косметологиня, керівниця косметологічного центру KeyMed

Я не маю схильності до пігментації та майже ніколи не перебуваю на сонці тривалий час, тому зазвичай мені вистачає фактору SPF 30. Охоче користуюся Teoxane Advanced Perfecting Shield SPF 30+ із відтінковим ефектом – він дуже легкий і комфортний, тому моя комбінована шкіра нормально на нього реагує. Якщо я все-таки йду на пляж і потребую вищого фактора захисту, то довіряю крему від бренду професійної косметики Dermastir Caviar Sun Protection SPF 50.

Своїм клієнтам, які шукають санскрін для міста, я рекомендую щоденні засоби зі зволожувальною дією та середнім сонцезахисним фактором. Наприклад, Guinot Hydra Finish Cream з SPF 15 чи той самий Teoxane Advanced Perfecting Shield SPF 30+. Останній можна використовувати й на пляжі, але треба врахувати, що SPF 30 – це SPF 30, а на відкритому сонці, особливо в перші кілька днів відпустки, краще застосовувати продукти з вищим SPF.

Наступна група засобів – це продукти з високим фактором захисту: 50, 50+ 80 або 100. На щастя, серед цієї категорії вже теж можна знайти засоби з легкою текстурою, які підійдуть проблемній і комбінованій шкірі. Мої фаворити серед професійних засобів – це iS Clinical Eclipse SPF 50 і PCA Skin Weightless Protection SPF 45. Is Clinical – нежирний, приємний, з фізичними фільтрами; буває з відтінковим ефектом. PCA Skin – справді невагомий, тож напис weightless на пакуванні відповідає дійсності. На нього можна спокійно наносити макіяж.

Також можу радити Jan Marini Physical Protectant SPF 50 із фізичними фільтрами – він нежирний, приємний у нанесенні та, як для water-resistant, досить легкий. Головне пам’ятати, що маркування water-resistant не означає, що засіб зовсім не змиватиметься водою – він просто дещо більш стабільний за інші.

Якщо ви шукаєте нежирний засіб із тонувальним ефектом, раджу звернути увагу на пудри з SPF, наприклад, компактну Skinbetter Science Sunbetter Tone Smart SPF 68. Дуже зручними за форматом є пудри з вбудованим пензликом – ними можна оновлювати захист протягом дня. Такі є в Colorescience, ZO Skin Health by Zein Obagi та Universkin. Пудрою Universkin Nexultra UV SPF 50 користуюся і я.

З бюджетних засобів можу рекомендувати санскрін La Roche-Posay Anthelios для комбінованої шкіри. Він нежирний, не забиває пори й не викликає запалень. Також непогані сонцезахисні засоби є в Collistar.

Євгенія Янишева

візажистка, hair-стилістка, фотографка

Для щоденного використання я надаю перевагу тональним засобам із сонцезахисним фактором. Наприклад, кушну Dior Capture Dreamskin, крему Estee Lauder Enlighten EE Cream, BB-крему Kiehl’s Skin Tone Correcting & Beautifying BB Cream або ж їхньому більш бюджетному аналогу – кушну Missha Cushion Moist Up зі зволожувальним ефектом. В усіх цих засобах є фактор захисту SPF 50 та PA+++, тобто вони захищають від UVB та UVA-променів.

Перевагу надаю фізичним фільтрам або змішаним, оскільки на суто хімічні буває алергічна реакція. Зазвичай обираю серед азійських брендів – Biore, Missha, Shiseido і sensai.

Якщо я накладаю окремий санскрін до тону, то потім можу використати міст-фіксатор для макіяжу – він забезпечує краще зчеплення продуктів один з одним, не дає тону скататися та в цілому покращує стійкість мейкапу. Мій улюблений фіксатор – це Urban Decay All Nighter.

Завжди корисно мати SPF у форматі спрею – такий можна нанести поверх макіяжу, щоби освіжити захист під час тривалого перебування на сонці. Раджу Shiseido Sports Invisible Protective Mist SPF 50, а для жирної шкіри, не схильної до алергій і чутливості, – захисну воду Missha.

Також можу поділитися лайфхаком: для вечірніх образів або зйомок, коли багато відкритого тіла, я наношу на шкіру крем із SPF. Внаслідок відбиття світла виникає красивий blur-ефект – шкіра має блискучий, зволожений, еластичний вигляд.

текст:

Таїсія Куденко

редакторка Wonderzine Україна

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.