Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ДоглядА це що таке? Цика-крем

А це що таке? Цика-крем — Догляд на Wonderzine

Для домашньої аптечки

У РУБРИЦІ «А ЦЕ ЩО ТАКЕ?» ми розповідаємо про незвичайні формати б’юті-продуктів і з’ясовуємо, чи потрібні вони вам.

Цика-крем, або cica-крем, це косметичний засіб із витяжкою центели азійської. Ця трав’яниста рослина має антиоксидантні, заживлювальні й заспокійливі властивості. Її здавна використовували в китайській традиційній медицині, а тепер застосовують у косметичному виробництві.

SOS-креми з центелою допомагають швидше загоїти невеликі рани й тріщини та прискорити відновлення шкіри після легких опіків. Застосовувати їх можна й після салонних процедур та активного догляду з кислотами й ретинолом, для зняття подразнення.

Засоби з центелою часто фігурують у лінійках для гіперчутливої та реактивної шкіри. Такі креми, тонери й сироватки заспокоюють шкіру після контакту з подразниками: ультрафіолетом, морозом, жорсткою водою та агресивними засобами для вмивання.

Оскільки не всі продукти з центелою можна розпізнати за назвою, радимо орієнтуватися на список інгредієнтів. Саму центелу вказують як centella asiatica, а її компоненти – як мадекасосид (madecassoside), мадекасонову кислоту (madecassonic acid), азіатікозид (asiaticoside) та азіатікову кислоту (asiatic acid).

Як використовувати цика-крем?

Крем треба наносити на суху очищену шкіру. Якщо це продукт для щоденного догляду, рівномірно розподіліть його по всьому обличчю; якщо SOS-засіб локальної дії, зосередьтеся на подразнених ділянках.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.