Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ДоглядРізати чи рятувати: Що робити з посіченими кінчиками?

Різати чи рятувати: Що робити з посіченими кінчиками? — Догляд на Wonderzine

Думка експертки та корисні засоби

Посічені кінці – одне з вічних питань поруч з електризацією волосся. Скільки б ми не стикалися з цією проблемою, вона однаково застає нас зненацька та змушує буквально хапатися за голову.

Ми запитали в hair-стилістки, чи можна врятувати посічені кінці, не вдаючися до радикальних заходів, а заразом з’ясували, як уникнути цієї проблеми. 

Що спричиняє січення кінців?

Посічені кінці – це результат агресивного догляду та укладки. До факторів, які можуть травмувати волосся та спричиняти його розщеплення на кінцях, належать:

  • використання термоприладів (фенів, випрямлячів, стайлерів) на високих температурах
  • фарбування волосся агресивними барвниками
  • агресивні хімічні завивки та випрямлення
  • механічні ушкодження від інтенсивного розчісування та розплутування
  • постійне тертя волосся об комірці й капюшони
  • активне розтирання волосся рушником, особливо махровим

Анна Борисенко

hair-стилістка салону краси Accént Beauty Büro


Чому важливо відрізати посічені кінці?

Посічені кінці – наслідок механічного пошкодження волосся. Щоби запобігти подальшому посіченню, пошкоджені кінці треба зістригати. Звісно, якщо у вас немає на це часу, ви можете продовжувати доглядати за волоссям і вкладати його у звичний спосіб. Але зволікати зі стрижкою все ж не варто, адже з часом волосся буде розшаровуватися не тільки на кінчиках, а й вище. Відповідно, що довше ви відкладаєте це рішення, то більше волосся майстру доведеться відстригти.

Стригтися рекомендують раз на два місяці, але все індивідуально. Щойно ви бачите, що кінці перестали нормально вкладатися та стирчать у різні боки, можете сміливо записуватися до майстра. Затягувати з цим на пів року чи рік – це вже забагато.

А якщо відстригати не хочеться? Чи може зарадити догляд?

Якщо волосся плутається, стоншується й має тьмяний вигляд, самим доглядом йому вже не допоможеш. Якщо ж загальний стан непоганий, можна спробувати підтримати волосся салонним і домашнім доглядом.

Але треба пам’ятати, що жоден догляд не воскресить і не «склеїть» посічені кінчики – тільки тимчасово надасть їм доглянутого вигляду.

Як доглядати за волоссям із посіченими кінчиками?

Посічені кінці вимагають такого ж дбайливого ставлення, як і решта волосся. Щоби не травмувати його ще більше (або запобігти посіченню, якщо ще не пізно), дотримуйтеся базових правил догляду та укладки.

  • Мийте голову помірно теплою водою, а наприкінці споліскуйте прохолодною.
  • Не зловживайте шампунями для глибокого очищення: чергуйте цей засіб із м’яким шампунем зі зволожувальними компонентами.
  • Використовуйте кондиціонер – звичайний або незмивний.
  • Не розтирайте волосся рушником – натомість злегка промокніть. М’яко віджати воду з волосся можна за допомогою мікрофібрового рушника чи старої футболки. 
  • Обов’язково застосовуйте термозахист у зручному для вас форматі. Це може бути спрей, олія чи крем.
  • Перш ніж починати термоукладку, дайте волоссю підсохнути у природній спосіб на 60–80% або, якщо укладку треба зробити щонайшвидше, просушіть його феном на низькій температурі.
  • Не притискайте гаджети для укладки занадто близько до пасма й не тримайте занадто довго.
  • Якщо волосся заплуталося на кінцях, не намагайтеся різко «вичесати» вузлики щіткою. Використовуйте спрей для полегшення розчісування.
  • Для інтенсивної терапії сухого й ламкого волосся підсильте догляд живильними масками та салонними процедурами.

Як тимчасово замаскувати посічені кінці?

Щоби надати посіченим кінцям охайного вигляду в перерві між стрижками, використовуйте розгладжувальні флюїди, сироватки, олії та незмивні кондиціонери. Наносити їх краще на вологі, злегка підсушені рушником пасма.

Текст: 

Таїсія Куденко

редакторка Wonderzine Україна

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.