Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ДоглядА це що таке? Твердий шампунь

А це що таке? Твердий шампунь
 — Догляд на Wonderzine

Компактно й екологічно

У РУБРИЦІ «А ЦЕ ЩО ТАКЕ?» ми розповідаємо про незвичні формати б’юті-продуктів і з’ясовуємо, чи потрібні вони вам.

Твердий шампунь – це компактний очищувальний засіб для волосся. Він має вигляд круглого чи прямокутного бруска та зовні нагадує звичайне мило. Шампунь ретельно промиває пасма й очищає шкіру голови, але не пересушує їх.

За формулою такий шампунь подібний до класичного. У складі є поверхнево-активні речовини (стандартна основа очищувальних і мийних засобів) і «бонуси» – рослинні олії й екстракти, які живлять волосся та надають йому блиску.

Перевага цього формату в тому, що твердого шампуню вистачає на довший період, ніж його рідкого еквівалента. За різними розрахунками, один брусок здатний замінити від 2 до 3 середніх флаконів рідкого шампуню (залежно від об’єму). До того ж часто на виробництво твердого засобу йде менше води. 

Якщо ви прагнете скоротити кількість пластику, твердий шампунь стане вам у пригоді. Бруски продають у паперовій або картонній коробці, яка підлягає повторному переробленню, або взагалі без паковання. Для зберігання засобу можна придбати спеціальний контейнер, який зручно брати в подорожі чи на тренування.

Як і класичний шампунь, твердий можна підібрати залежно від типу шкіри голови та стану волосся. Це й живильні шампуні для дуже сухого волосся, і безсульфатні для кучерявого.

Як використовувати твердий шампунь?

Наносити шампунь можна двома способами: або безпосередньо на волосся, або як звичайний шампунь (спершу на долоні, а вже звідти на пасма).

Аби легше розподілити шампунь, радимо намочити руки та спінити його між долонями. Помасажуйте голову й волосся з цією піною та ретельно змийте водою.

Після використання дайте бруску дещо підсохнути та сховайте подалі від вологи й сонячних променів. Зберігати шампунь краще у футлярі: до керамічної мильниці він може прилипати.

Розповісти друзям
1 коментарпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.