Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ДоглядА це що таке? Маска-праймер

А це що таке? Маска-праймер — Догляд на Wonderzine

Те, що потрібно перед вечірками

У РУБРИЦІ «А ЦЕ ЩО ТАКЕ?» ми розповідаємо про незвичайні формати б’юті-продуктів і з’ясовуємо, чи потрібні вони вам.

Ми не так давно освоїли праймер під макіяж, але б’юті-індустрія вирішила на цьому не зупинятися і придумала маску-праймер або ж, як її ще називають pre-makeup маска. Вона поєднує в собі дві функції: догляду за шкірою й основи під макіяж, щоби він тримався якомога довше.

Як і більшість б’юті-розробок останніх років, цю маску придумали в Кореї, а потім почали виробляти і європейські бренди. Маска-праймер, як правило, має тканинну основу, просочену активними компонентами, які допомагають підготувати шкіру до нанесення макіяжу і забезпечують його стійкість. Зазвичай до складу входять легкі кислоти, такі як фруктова або молочна, які дуже делікатно відлущують нерівності шкіри, і зволожувальні компоненти, які одночасно заспокоюють і насичують шкіру вологою. 

Дуже часто ми стикаємося з тим, що шкіра ніби-то «з’їдає» макіяж, він кудись зникає за лічені години. Як правило, так трапляється тому, що ми не підготували шкіру належним чином. Особливо це помітно, коли шкіра дегідратована, із сухими острівцями і лущенням. Тональна основа лягає на неї нерівномірно, створюючи скупчення крему в одному місці та миттєво зникаючи в іншому, менш зволоженому. Хороша новина в тому, що pre-makeup маска якраз і створена для того, щоб вирівняти і підготувати шкіру й уникнути швидкого зникнення тональної основи.

Процедура хороша тим, що за декілька хвилин вона зволожує, освіжає і розгладжує рельєф шкіри, робить пори менш помітними. Така маска стане надійним помічником перед низкою новорічних вечірок, коли потрібно, щоб макіяж тримався майже всю ніч.

Лайфхак: якщо у вас під рукою немає маски-праймера, додайте до вашого крему або сироватки кілька крапель олії, яка призначена для догляду за обличчям. Це допоможе краще підготувати шкіру до нанесення макіяжу.

Як використовувати маску-праймер

Маску-праймер потрібно накладати до нанесення макіяжу. Ретельно очистіть обличчя звичним вам засобом, підсушіть шкіру, якщо у вас тканинна маска – дістаньте її з паковання і рівномірно розподіліть обличчям, уникаючи зони очей і губ. Тримайте той проміжок часу, який вказали в інструкції. Після того, як ви знімете тканинну основу, не витирайте залишки маски, а дайте їй увібратися в шкіру. Якщо у вас звичайна маска в тюбику, просто нанесіть її на обличчя та дайте увібратися, залишки промокніть серветкою.

Які засоби спробувати

Wake Up & Makeup Prep Sheet Mask, Skinesque

Сruelty free маска, яка розроблена для оптимізації ранкового догляду за шкірою. Добре зволожує, тонізує та освіжає шкіру всього три хвилини і готує до нанесення макіяжу. У складі містить екстракт квітів персика, який м’яко відлущує шкіру, японську камелію для зволоження і ніацинамід, що освітлює та вирівнює тон шкіри.

Ціна – $38.00

Маска-праймер для обличчя Crystal Glow Rose Quartz, Bielenda

Зволожувальна й освітлювальна маска-праймер поєднує в собі дві функції: основа під макіяж і живильний догляд за шкірою. Наносити маску потрібно за 15 хвилин перед макіяжем. До складу входять рожевий кварц та екстракт орхідеї, які забезпечують шкірі сяяння та рівномірне нанесення макіяжу.

Ціна – 37 UAH

Prep Talk Pre-makeup Face Mask, Budgie

Формула маски збагачена олією шипшини та центеллою, які глибоко живлять і миттєво заспокоюють подразнену шкіру. Маска зменшує почервоніння і запобігає появі червоних плям протягом дня. Рівномірно нанесіть на обличчя, дайте увібратися, а надлишки промокніть серветкою.

Ціна – €17,43

Маска-праймер Hello Moisture Glow, Leaders

Зволожує і живить шкіру, готуючи її до нанесення макіяжу. Наносити маску потрібно за 5–10 хвилин до того, як ви почнете наносити тональний засіб. До складу входить екстракт портулака, цукрового клена, бетаїн, які за лічені хвилини покращать структуру шкіри.

Ціна – 56 UAH

Праймер-маска 4-в-1, Gyada Cosmetics

Маска містить AHA-кислоти (гліколеву та фруктові), які забезпечують м’який відлущувальний ефект, а також збагачена мальвою і червоними водоростями для оптимального зволоження. Усі ці компоненти добре готують шкіру до нанесення макіяжу.

Ціна – €6,21

Обкладинка: thebudgiecollective

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.