Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ПромоЗволоження, захист, оновлення: 5 фактів про догляд за губами, які ви могли не знати

Чому важливо піклуватися про шкіру губ та як робити це правильно?

Зволоження, захист, оновлення: 5 фактів про догляд за губами, які ви могли не знати — Промо на Wonderzine

Якщо у вашій б’юті-рутині ще немає продуктів і процедур для догляду за шкірою губ, радимо це виправляти. Не забувайте, що шкіра цієї ділянки тонка та примхлива, тому їй варто приділяти не менше уваги, ніж шкірі обличчя та тіла. Щоби розповісти про нюанси догляду, ми склали гайд із догляду за губами.

Wonderzine Україна разом з онлайн-магазином EVA.UA діляться п’ятьма фактами про догляд за губами, які ви могли не знати.

Губи потребують більше вологи, ніж шкіра обличчя

Чутлива шкіра губ у чотири рази тонша за шкіру обличчя, тому значно швидше втрачає вологу та стає сухою. А ще через відсутність сальних і потових залоз на губах шкіра не отримує достатньо природного зволоження та залишається беззахисною. Результат – лущення та тріщинки.

Також послаблює шкіру губ щоденне використання декоративних помад і блисків. І, на жаль, зазвичай навіть найдбайливіші формули декоративної косметики із вмістом поживних компонентів не рятують від зневоднення. А такі складники, як-от формальдегіди, парабени, диметикон, поліетилен та мінеральні олії, пересушують шкіру й утворюють плівку, що не дає їй «дихати». З цих самих причин бажано уникати помад із фенолом і саліциловою кислотою. А ментол і камфора у складі, що тонізують і приємно охолоджують, можуть викликати подразнення.

Тому перед нанесенням помади не забувайте використовувати зволожувальний бальзам для губ, а після демакіяжу – поживний. Обирайте продукти, що мають у складі вазелін, бджолиний віск, цераміди, пантенол (вітамін B5), гіалуронову кислоту, олію ши, жожоби, макадамії та токоферол (вітамін E).

Цей бальзам від французького бренда заспокоює, інтенсивно зволожує та відновлює шкіру губ. Активні компоненти загоюють шкіру, усувають лущення, подразнення та тріщини, а ще надають тривалого відчуття комфорту. Пантенол і MP-ліпіди у складі формули зміцнюють захисний бар’єр шкіри, утворюючи плівку, яка не тільки перешкоджає втраті вологи, а й нейтралізує негативний уплив зовнішніх факторів.

купити

Цю помаду бренд рекомендує використовувати під час перебування на сонці та занять спортом на вулиці. Біологічні та хімічні фільтри UVB + UVA захищають шкіру губ від упливу ультрафіолету. Олія гарцинії індійської містить жирні кислоти, які відновлюють шкіру, пом’якшують і захищають від зовнішніх факторів. Олія авокадо живить і захищає шкіру, робить її еластичною та надає відчуття комфорту. А вітамін E діє як антиоксидант, заспокоюючи чутливу шкіру й усуваючи подразнення. Формула не містить мінеральних олій.

купити

Шкіру губ необхідно захищати від УФ-випромінювання

Те, що шкіра обличчя потребує захисту від УФ-випромінювання, здається, уже знають усі. Проте ми часто забуваємо про те, що шкіра губ також потребує захисту. Те, що вона не вкрита природним себумом, який би захищав її від втрати вологи й ультрафіолету, призводить не лише до надмірної сухості, але й до фотостаріння та втрати пружності.

Щоб уникнути таких наслідків від перебування на сонці, обирайте бальзами та гігієнічні помади із сонцезахисним фактором. Для повсякденного використання достатньо продуктів із SPF 15 або 20, але влітку або під час відпустки на морі краще обирати засоби із SPF 25 або 30. Радимо звернути увагу на бальзами з оксидом цинку чи діоксидом титану у складі, які не проникають у глибокі шари шкіри, а створюють на її поверхні «дзеркальний щит» для УФ-променів. І не забувайте оновлювати покриття кожні 1,5–2 години, а також після купання та перекусів.

Для активного відлущення важливо використовувати скраб

Через свою структуру та регулярні реакції на зовнішні подразники шкіра губ постійно оновлюється. Такі процеси призводять до відлущування змертвілих клітин та їхнього скупчення на поверхні шкіри, що провокує появу лущення. Найефективніший спосіб позбутися ороговілої шкіри – робити пілінги з використанням делікатних скрабів для губ.

Скрабування робить губи гладенькими та м’якими, покращує мікроциркуляцію крові та пришвидшує регенерацію клітин. Шкіра стає більш сприйнятливою до корисних речовин доглядальних засобів. Тому скраб краще використовувати перед нанесенням бальзаму. Обирайте цукрові скраби для губ, що збагачені медом, вазеліном, рослинними оліями, ягідними екстрактами та вітамінами.

М’який ягідний скраб завдяки цукровим гранулам делікатно усуває ороговілі клітини, тонізує шкіру та створює заспокійливий масажний ефект. Натуральні олії ши та жожоби насичують шкіру корисними речовинами, пом’якшують і розгладжують, а також готують до подальшого догляду й макіяжу. Засіб має приємний ягідний аромат.

купити

Відлущувальна нічна маска для губ корейського бренда Laneige з легким ароматом грейпфруту вже на ранок робить шкіру губ гладенькою й еластичною. Завдяки Berry Mix Complex на основі ягідних екстрактів засіб пом’якшує шкіру, насичує її вітаміном C та антиоксидантами, які посилюють захисний бар’єр губ. А запатентована технологія Moisture Wrap з бета-глюканом, гідроіонною мінеральною водою, екстрактами примули вечірньої й абрикоса забезпечує зволоження шкіри до 8 годин.

купити

Найефективніший нічний догляд – маски для губ

Маски для губ забезпечують інтенсивне зволоження та живлення шкіри. Особливо важливо додавати їх до повсякденного антивікового догляду за губами, а також узимку, коли шкіра найбільше схильна до сухості, лущення, подразнень, тріщин і навіть ранок, які важко загоюються. У цей період маску варто робити 2–3 рази на тиждень. Улітку та в міжсезоння, якщо подібних проблем не виникає, можна проводити процедуру рідше, наприклад, раз на тиждень.

Удень процес нанесення маски може бути не дуже зручним, адже після цього не можна певний час говорити, їсти й облизувати губи. Тому бренди створюють нічні маски, що забезпечують тривалу дію й активне живлення шкіри, залишаючи їй удосталь часу на відновлення. Обирайте продукти, що містять гіалуронову кислоту, рослинні олії й екстракти, збагачені вітамінами, жирними кислотами, амінокислотами та мікроелементами.

На період відновлення шкіри блиски краще замінити на олії

Поки що спроби виробників зробити декоративну косметику корисною ще не сягнули ідеалу, проте бренди пропонують великий вибір доглядальних засобів, які легко замінять декоративну косметику. У період інтенсивного відновлення шкіри губ, замініть помади та блиски пігментованими оліями, що надають блиску.

Формули таких засобів містять натуральні рослинні олії, які піклуються про здоров’я шкіри губ. Ці продукти допомагають створити повсякденний макіяж, не порушуючи природний pH-баланс, захищають від зневоднення та зовнішніх факторів протягом дня, а також запобігають сухості, лущенню та пошкодженням шкіри. Водночас вони надають губам м’який відтінок і забезпечують глянцевий блиск.

Ця напівпрозора олія для губ у форматі блиску має легкий відтінок, що підкреслює природний колір губ. Засіб містить олії крамбе та моринги, які зволожують і пом’якшують губи, а ще тонізують і роблять їх пружними. Мікронізований перламутр додає мерехтливого сяяння. А оксамитовий аплікатор дозволяє легко нанести засіб.

купити

Матеріал підготовлено за підтримки

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.