Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ПромоЧому екоальтернативи б’юті-засобів – це зручно й ефективно? Розвінчуємо 5 розповсюджених міфів

Та розповідаємо, чому варто перейти на екобік

Чому екоальтернативи б’юті-засобів – це зручно й ефективно? Розвінчуємо 5 розповсюджених міфів — Промо на Wonderzine

Екоальтернативи у сфері б’юті існують уже багато років. Уже нікого не здивуєш ані бамбуковими щітками, ані багаторазовими засобами гігієни, ані твердим шампунем. Проте навколо них усе ще існує велика кількість міфів. Їх вважають менш надійними, ефективними та зручними у використанні. Але насправді це не так.

Бренд Yves Rocher представив гаму екологічних продуктів «Екогерої», що сприяє зниженню негативного впливу на планету та довкілля. Всі засоби розробили без або ж з удвічі меншим використанням пластику, що дозволяє скоротити викиди вуглекислого газу в атмосферу. Серед продуктів:  концентровані гелі для душу, концентрований екошампунь і новинка – тверді шампуні для волосся. За кожен куплений продукт гами «Екогерої» Фонд Yves Rocher висадить одне дерево.

Wonderzine Україна разом з Yves Rocher розвінчують 5 міфів про екологічні б’юті-засоби.

Міф №1

Твердий шампунь сушить волосся та шкіру голови

Такий міф виник через особливості консистенції шампуню й асоціацію із твердим милом, що пересушує шкіру рук і залишає відчуття стягнення. Проте проблема криється не в консистенції, а в інгредієнтах, які містить продукт.

Так, Yves Rocher створили тверді шампуні, формула яких містить понад 99% інгредієнтів натурального походження. Вони м’яко й ефективно очищують шкіру голови, а екстракти органічних рослин у складі надають волоссю доглянутий вигляд і живлять його.

Один такий твердий шампунь замінює приблизно два флакони рідкого шампуню Yves Rocher об’ємом 300 мілілітрів. Завдяки твердому формату продукту бренд скоротить використання пластику на 30 тонн протягом одного року*.

*згідно із прогнозами бренда на 2020 рік у порівнянні з використанням стандартного шампуню об’ємом 300 мл.

Міф №2

Багаторазові диски – середовище утворення мікробів

Багаторазові диски для демакіяжу стануть улюбленим місцем мікробів, тільки якщо ви не будете їх прати, нехтуючи правилами гігієни. При цьому вони витримують до 1000 прань, а ще, на відміну від одноразових ватних спонжів, більш делікатно очищують шкіру обличчя та є зручним екологічним аналогом.

Багаторазові диски зазвичай роблять із бамбукової, бавовняної та флісової тканини. Бавовняним спонжем зручно наносити тонік, бамбуковим – очищувати шкіру обличчя від скрабу або маски, а флісовим – знімати макіяж.

Міф №3

Гелі без сульфатів неефективно очищують шкіру

Одразу зазначимо, що сульфати – це не погано. Вони є часто використовуваними інгредієнтами доглядової косметики, утворюють піну та видаляють забруднення. Такі продукти часто відмивають «до скрипу». Проте такий ефект може негативно впливати на шкіру тіла, пересушуючи її.

Тому Yves Rocher у своїх продуктах для очищення шкіри волосся та тіла замінюють сульфати на мийну основу рослинного походження. Така формула утворює менше піни у порівнянні із сульфатною, але забезпечує ефективне та делікатне очищення.

Наприклад, концентрований гель для душу від Yves Rocher не тільки не містить сульфатів, а й замінює класичний формат засобу: 100 мл концентрованого гелю замінить 400 мл стандартного гелю для душу бренда. Однієї краплі гелю від Yves Rocher вистачить на одну процедуру прийняття душу. До того ж такий флакон містить у два рази менше пластику й дозволяє скоротити кількість викидів CO2 в атмосферу вдвічі. А для його логістики потрібно у 5 разів менше місця у вантажному автомобілі.

Міф №4

Бамбукова зубна щітка неякісно очищує

Насправді бамбукові зубні щітки мають низку переваг. Наприклад, завдяки ворсинкам середньої жорсткості їх можуть використовувати люди навіть із чутливими яснами та тонкою зубною емаллю. А ще така щітка не стане джерелом бактерій, адже волокна бамбуку мають антисептичні властивості.

Змінювати бамбукову щітку варто раз на три місяці, як і пластикову. Проте якщо бамбук розкладається до двох років, то із пластиком усе значно складніше. Пластикові щітки, які створювали у 1930-х роках, усе ще перебувають на планеті. А людина в середньому за все життя викидає приблизно 300 пластикових зубних щіток. Пластик опиняється не тільки на сміттєзвалищах, а й в океанах, завдаючи шкоди тваринам і впливаючи на здоров’я людини.

Міф №5

Багаторазові засоби жіночої гігієни не надійні

Важливо не забувати, що такий засіб гігієни – це не просто ганчірка, а продукт, створений із кількох шарів тканини. І на відміну від багаторазових прокладок, їх шиють із натуральних матеріалів – наприклад, з органічної бавовни, льону чи мериносу. А ще оснащують водопоглинальною мембраною.

Завдяки цьому вони не викликають подразнень, не спричиняють дискомфорту й не впливають на мікрофлору. А їхній термін придатності становить 3–4 роки, що сильно скорочує кількість відходів і пластику.

Твердий шампунь «Ніжність для волосся» з ромашкою БІО

Шампунь лагідно очищує волосся, пом’якшує та надає йому природного блиску. Дарує тривале відчуття чистоти та заспокоює шкіру голови. 

купити

Твердий шампунь «Живлення для волосся» із квітковими оліями БІО

Шампунь на основі рослинних олій інтенсивно живить волосся, надає м’якості та блиску. А також ефективно очищує волосся та пом’якшує його.

купити

Твердий шампунь «Блиск для Волосся» з календулою БІО

Шампунь пом’якшує волосся, відновлює сяяння та пружність. 1 твердий шампунь замінює ≈ 2 флакони стандартного рідкого шампуню Yves Rocher об’ємом 300мл (залежно від довжини волосся).

купити

Веганська натуральна формула містить понад 99% інгредієнтів у складі та піддається біологічному розпаду. Паковання не містить пластику, а його матеріали складаються на 60% з переробленого картону наших промислових відходів і підлягають вторинній переробці.

Матеріал підготовлено за підтримки

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.