Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

КосметичкаТопвізажист G.Bar DimaCHE про креатив, хейтерів та улюблену косметику

Топвізажист G.Bar DimaCHE про креатив, хейтерів та улюблену косметику — Косметичка на Wonderzine

Чорна помада та стіки для контурингу

У рубриці «КОСМЕТИЧКА» ми вивчаємо склад б’юті-кейсів, туалетних столиків і косметичок цікавих нам героїв і показуємо все це вам.

DimaCHE

топвізажист G.Bar Київ

Моє оточення приймає мене таким, як я є

Про перші кроки в б’юті-індустрії

Усе почалося з мого вступу на спеціальність «Перукар-візажист», але захоплення макіяжною справою прийшло значно пізніше. На навчанні я вперше спробував нанести декоративну косметику на клієнта, а от зробити мейкап собі наважився лише близько двох років тому – до того навіть не хотілось, та й потреби не було.

Поштовхом до розвитку моєї кар’єри в б’юті став переїзд до Києва, де я влаштувався на роботу до одного з найпопулярніших салонів столиці.

Про креативний макіяж і натхнення для образів

Два роки тому я усвідомив, що мене переповнює натхнення: стрічка з макіяжами в інстаграмі зробила свою справу – і я вирішив спробувати мейк на собі.

Спершу це були більш стримані б’юті-образи, публікував я їх рідко. Та одними комерційними макіяжами творча людина сита не буде, тож скоро це заняття стало моїм виходом. Я став вигадувати незвичайні мейки, поєднання фактур, текстур і всіляких додаткових елементів. З початку карантину мене стали регулярно відвідувати ідеї – і тепер мій інстаграм складається тільки з фотографій образів, які я створюю на собі.

Надихнути мене на макіяж може музика, рослини, тварини, архітектура, живопис, книга та навіть окремо взята людина. Також неймовірно надихають колеги: у моєму оточенні в соцмережах їх дуже багато, і це не просто візажисти, а гуру макіяжу, у яких я часом підхоплюю ті чи ті прийоми в мейкапі. З особливою увагою стежу за in.templum.ophelia, iamnostya, rzaharova, dima.grinko.mua, makeevmua, the_dark_dany, deemakeupart, ry_fx і milk1422.

Надихнути мене на макіяж може музика, рослини, тварини, архітектура, живопис, книга та навіть окремо взята людина

Про хейтерів і токсичну маскулінність

У мого захоплення є й зворотний бік медалі. Суспільство (а, точніше, більша його частина) не готове до таких проявів творчості, особливо на хлопцеві. Багато чоловіків із комплексом «справжнього мужика» навіть гризуть нігті, щоби не дай боже не піти на манікюр, не кажучи вже про догляд за шкірою обличчя та тіла. Помився, поголився – і на тому дякую. З цієї причини мені часто доводиться читати неприємні коментарі, повідомлення, а часом навіть чути вигуки в спину. Та, на щастя, моє коло спілкування та сфера, у якій я працюю, охоплюють толерантних людей, готових прийняти тебе таким, як ти є, незважаючи на колір волосся, макіяж та орієнтацією.

Про денний мейк і макіяж для вечірок

Не можу сказати, що роблю макіяж у повсякденному житті. Навіть якщо бачу темні кола під очима чи небажаний прищ, то приймаю цей момент на собі та виходжу на вулицю без косметики. Іноді можу зробити собі веснянки за допомогою балончика для зафарбовування сивини – і все.

Поза інстаграмом макіяж на моєму обличчі можна побачити, коли я збираюся на вечірку чи зустріч, де точно будуть відкриті, творчі та в хорошому сенсі божевільні люди. Тоді в хід ідуть щільні тональні засоби, консилери, тіні, помади, накладні вії, перебивні тату та навіть ланцюжки.

Про догляд за шкірою 

З особливостей шкіри можу назвати хіба що схильність до висипів, та для того, щоби ці висипи з’явилися, ще треба постаратися. А так я витягнув щасливий квиточок, як каже одна моя подруга, «у генетичній лотереї», за що мене часом жартома називають відьмою.

Та навіть «щасливі квиточки» не в змозі витримати ту кількість щільних макіяжів, які я створюю. Часом під час демакіяжу шкіра подразнюється та червоніє від тертя, але заспокійливі маски й креми роблять свою справу. До того ж ніхто не скасовував регулярного щоденного догляду. А для нього треба не так багато: очищувати шкіру за допомогою гелю для вмивання чи пінки, час від часу скрабувати (але обережно), тонізувати та використовувати сироватку й зволожувальний крем. Також не завадять маски (зволожувальні, очищувальні, відлущувальні) у різних форматах – тканинні, гідрогелеві чи у форматі крему. Це корисна традиція, за яку ваша шкіра буде вам тільки вдячна.

Креми Dr. Brandt Hyaluronic Facial Cream та Instytutum C-Illuminating 3D Moisturizer
Ці креми добре зволожують і мають антивіковий ефект: надають шкірі пружності та забезпечують невеликий ліфтинг.

Стік для контурингу Fenty Beauty та палетка для контурингу Make Up For Ever
Люблю кремові продукти для контурингу: стіки Fenty Beauty Match Stix, олівці для контурингу Smashbox Step-by-Step, палітру Makeup For Ever Pro Sculpting Palette. За допомогою цих продуктів можна легко підкреслити тіні на обличчі та візуально змінити його форму. При цьому мейкап буде мати максимально природний вигляд, оскільки кремові текстури невагомі на обличчі, легко розтушовуються та не перевантажують макіяж.

BB-крем Missha Pore Fection
Легкий, майже невагомий BB-крем, який має хорошу покривальну здатність.

Туалетна вода Bottega Veneta Ilusione
Цей аромат зачаровує мене своїм звучанням: цитрусові ноти перетікають у деревний акорд ялини й кедра.

Праймер Smashbox Photo Finish Foundation Primer Radiance
У моїй косметичці завжди є праймери із сяйвом і рідкі хайлайтери, які дарують шкірі «живий» вигляд і змушують сяяти, ніби зсередини. Найулюбленіший – від Smashbox: він слугує відмінною базою та робить мейкап сяйливим. Люблю цей засіб за те, що його можна наносити як самостійний продукт, без подальшого макіяжу. З інших праймерів також відзначу NYX High Glass Face Primer.

Очищувальний гель La Roche-Posay Effaclar Purifying Foaming Gel і лосьйон Soothing Lotion
Гель La Roche-Posay використовую для вмивання – він прекрасно підходить для шкіри, схильної до жирності та висипів. Лосьйоном цього ж бренда тонізую й заспокоюю шкіру, яка страждає від постійних макіяжів.

Рідка помада Smashbox Always On Liquid Lipstick (Tar Pit)
Рідка матова помада – мій улюблений мультифункціональний продукт, а чорний – улюблений її відтінок. За допомогою такої помади можна зробити не тільки шикарний макіяж губ, а й намалювати стрілки. Її ж можна використовувати як кремову підкладку для смокі айс або для створення неймовірних малюнків на обличчі. Так само можна застосовувати інші відтінки – коричневі, персикові, червоні, сині… Усе залежить від вашої фантазії.

Хайлайтер Dior Backstage Face & Body Glow Highlighter
Серед улюблених хайлайтерів – рідкий Dior Backstage, який можна використовувати як основу під макіяж і підмішувати в будь-який матовий тональний засіб для сяйливого ефекту. Також використовую кремовий хайлайтер у стіку Smashbox L.A. Lights відтінку Hollywood & Highlight.

Тональна основа Smashbox Studio Skin Full Coverage
Це мій улюблений щільний тон, здатний перекрити навіть тату. Люблю його за приємну текстуру та стійкість – не здивуюся, якщо з ним можна купатися.

Фіксувальний спрей для макіяжу MAC Prep + Prime Fix + Matte
Фіксатор допомагає всім шарам макіяжу злитися в один, тому дозволяє позбавитися ефекту маски та надати мейкапу натурального вигляду. Мій фаворит у цьому сегменті – фіксатор від MAC.

Парфумована вода Bvlgari Le Gemme Maravilla
Квітково-фруктова історія з нотами італійського лимонного дерева та апельсинового цвіту.

Текст:

Таїсія куденко

редакторка Wonderzine Україна

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.