Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

КосметичкаРедакторка соцмереж Wonderzine Україна Катя Янченко про право на вибір та улюблену косметику

Редакторка соцмереж Wonderzine Україна Катя Янченко про право на вибір та улюблену косметику — Косметичка на Wonderzine

Кулькові румяна й туш відтінку бургунді

У рубриці «КОСМЕТИЧКА» ми вивчаємо склад б’юті-кейсів, туалетних столиків і косметичок цікавих нам героїв і показуємо все це вам. Із нагоди річниці Wonderzine Україна говоримо з нашою редакторкою соцмереж Катею Янченко.

Катя Янченко

редакторка соцмереж Wonderzine Україна

Міф про те, що феміністки не фарбуються, мене смішить

Катя Янченко

редакторка соцмереж Wonderzine Україна


Міф про те, що феміністки не фарбуються, мене смішить

Про прийняття себе

Я ніколи не мала комплексів щодо власної зовнішності. Були питання до тіла чи проблемні взаємини з їжею. Але щоб до зовнішності, то ні. Люблю своє волосся, яке жодного разу не фарбувала, і шкіру, якої не торкнувся перехідний вік. Бувають тільки поодинокі прищі перед початком циклу або ж почервоніння від того, що я «підчистила» чорні крапки, бо мені здавалося, що вони дуже помітні. Але це більше про прискіпування до себе, а не фізіологічні проблеми.

Раніше я могла гніватися на мімічну зморшку між бровами чи жартувати про ніс із горбинкою. Та й брови в мене короткі та світлі, тому завжди доводиться їх підмальовувати. Але, по суті, це вирішується п’яти хвилинами біля дзеркала або візитом до бровистки, яка постійно хвалить мою форму, і тоді мене попускає. Але господи, як я малювала їх у класі 8–9, краще не бачити.

Мені пощастило з оточенням. Я ніколи не стикалася з булінгом, у мене був хороший колектив у школі. А в інституті повага та рівність є базовими для спілкування. Ми з друзями багато говоримо про любов до себе, прийняття тіла та зовнішності. Може, це мильна бульбашка, але мені здається, що моє покоління вчиться саморефлексії та все більше дозволяє собі жити.

Про улюблені ритуали та рутину на карантині

На карантині мій мейкап закінчується на етапі «вмивання». [сміється] І це єдиний плюс локдауну. Шкіра відпочиває від косметики, та й економія нормальна. Як студентка я знаю, про що кажу.

До початку дистанційного життя я наносила легкий макіяж майже щодня. Зараз фарбуюся рідко, здебільшого, коли зустрічаюся з друзями. Але я так звикла до себе без макіяжу й сприймаю себе будь-якою. Можу легко вийти не нафарбованою й водночас почуватися впевнено.

Іноді буває, що дивлюся в дзеркало й хочеться нафарбуватися, бо не пам`ятаю, коли робила це востаннє. Потім розумію, що я ще нічого така, молодість не загубила за роботою за ноутбуком.

Манікюр я почала стабільно робити з 10 класу. Від природи маю слабкі нігті, які часто ламаються та розшаровуються. Тому мені комфортніше, коли я ходжу до майстрині, з якою ми за кілька років стали як подружки. Обмінюємося останніми новинами, говоримо про вподобання та тригери, радимо одна одній якісь круті штуки. Коротше, до психолога можна не йти. [сміється]

На карантині я зробила більший акцент на догляді за шкірою. Роблю маски, після яких у мене виникає відчуття миттєвого ефекту, користуюся гелями, наношу креми. Люблю набирати ванну, кидати запашну бомбочку, лежати й читати книжку. Це стається не дуже часто, але точно момент «для себе». Мені подобається наносити парфуми, вони поліпшують мій настрій. Із дивних ритуалів з ними: я пшикаю аромат у повітря та проходжу крізь нього. Так парфуми залишаються і на волоссі, і на одязі.

Про мейкап-уподобання

Зазвичай мій макіяж повсякденний, нюдовий. Однак люблю робити яскраві акценти за допомогою помади винного кольору чи стрілок, які малюю золотими тінями. Вони не завжди помітні, але на сонці гарно переливаються. А ще мені подобається, коли мене професійно фарбують. Особливо, коли цей макіяж дозволяє мені подивитися на себе по-іншому й відчути принцескою.

Кілька років тому я навіть проходила невеликий курс макіяжу для себе. Там мені взагалі пояснили, що таке база під макіяж і тіні, що пензлик може бути не один, і допомогли підібрати якісну косметику. А ще тоді я зрозуміла, що малювання стрілок точно не моє, тому краще просити подругу зробити їх або ж ходити без них.

Про підхід до б’юті-шопінгу та пошуки натхнення

Я прискіпливо ставлюся до покупки косметики. Мені треба перечитати відгуки на різних сайтах, запитати в подруг, дізнатися, що про цей засіб пишуть б’юті-блогерки.

Багато чого замовляю онлайн, але в магазини також ходжу. Там може статися спонтанна покупка на касі на кшталт маски (не захисної, раптом що), ватних дисків чи ще якоїсь дрібнички.

Люблю читати матеріали про догляд за шкірою та «Косметички» на Wonderzine Україна. Дещо зберігаю собі, а потім купую. З останнього був гель для брів, який радила наша читачка.

Стежу за сторінками візажисток в інстаграмі, дізнаюся від них про б’юті-лайфхаки, засоби чи просто надихаюся їхніми роботами. Рубрики «До/Після» на таких сторінках дуже класні. Мені подобається, коли після мейкапу дівчину можна впізнати, але косметика тільки підкреслила її переваги.

Узагалі я часто кажу компліменти іншим дівчатам. Це щиро й, на мою думку, дуже важливо. У світі так багато хейту та нав’язаних стандартів, тому класно вносити в чиєсь життя щось хороше.

Про право на вибір

Міф про те, що феміністки не фарбуються, мене смішить. Ось я феміністка, я фарбуюся, коли хочу, видаляю волосся на тілі й навіть не ненавиджу чоловіків. Але це не робить мене якось «іншою феміністкою» або відмінною від дівчини, яка відмовилася від косметики чи бритви. Фемінізм – це про рівні права й дозвіл жити іншим людям так, як вони того хочуть. Нікого не мають хвилювати ваші рішення. Spread love not war.

Гель-бустер Vichy Mineral 89 Fortifying and Plumping Daily Booster
Ода бустеру: тонізує, зволожує шкіру та рятує її після будь-яких випробувань долі. Раджу використовувати перед нанесенням декоративної косметики. Для мене це як дозвіл шкірі дихати під тональним кремом. Підходить для всіх типів шкіри, тому можна не вичитувати етикетку в пошуку відповіді на це питання.

Парфуми Chanel Chance Eau Tendre
Цей улюблений аромат можу носити незалежно від погоди чи пори року, ніколи не набридає. Завжди купую його після закінчення. Якщо коротко, то він ніжно пахне квітами. А коли пройдете вулицею, вас точно наздоженуть і запитають, які у вас парфуми.

Олія для волосся Biofarma Silk-n-Shine
Бюджетний, але дуже ефективний засіб. Не створює ефект «треба перемити волосся», зволожує, має приємний аромат. Про цю олію мені розповіла моя перукарка на запит: «Що робити, щоб уникнути посічених кінчиків».

Хайлайтер Ofra Godet
Сяяти як героїня «Ейфорії» чи просто відчувати себе головною блискіткою вулиці допоможе цей хайлайтер. (Тут може бути ваша реклама). Після першого використання ви зрозумієте, що ця любов надовго.

BB-крем Missha M Perfect Cover
Ідеальний засіб, який вирівнює тон так, що й тональний не треба. Із важливих переваг: не забиває пори й має дрібні сяйливі частинки, що тільки нададуть цікавості макіяжу.

Туш для вій Maybelline New York Lash Sensational Full Fan Effect
Люблю лінійку Lash Sensational за суперзручну щіточку й те, що туш не осипається. Зазвичай беру чорного кольору, однак цього разу купила бургунді. Узагалі люблю гратися з кольорами туші, нещодавно деякий час ходила з синьою.

Рум’яна-бронзер у кульках Oriflame Giordani Gold
Погодьтеся, що рум’яна – це покупка на роки. І свої знайти нелегко. Одні недостатньо помітні, а інші роблять тебе «бабиною дочкою» з мультика. Ці ж ідеального рожевого відтінку, ненав’язливо лягають на щічки й довго тримаються. Тому точно свайп управо!

Парфуми Versace Crystal Noir
Теплий духмяний аромат, ніби створений для холодних пір року. Довго тримається на тілі, а на одязі взагалі до першого прання. Краще наносити в невеликій кількості, бо може здатися різким.

Трояндова бомбочка для ванни Apothecary Skin Desserts
Львівський бренд доглядової косметики, створеної з квітів і фруктів. Просто нереальний шоурум й асортимент, без покупок не вийдеш. Трояндова та м’ятна бомбочки для ванни – мої фаворити.

Очищувальний гель-мус La Roche-Posay Effaclar
Цей гель-мус відлущує зроговілі клітини шкіри та матує її. Підходить для нормальної та проблемної шкіри. Класно працює в парі з кремом, який зволожить шкіру після очищення.

Текст:

Таїсія куденко

редакторка Wonderzine Україна


Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.