Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

БізнесКомпанії з жінками-керівницями прибутковіші, ніж інші − дослідження

Однак у 15% компаній жінки не займають жодних керівних посад

Лондонські компанії, у яких понад третину керівних посад займають жінки, більш прибуткові. Вони мають у 10 разів більший прибуток за інші компанії, ідеться в дослідженні Women Count 2020 від компанії Pipeline, пише ВВС.

Організація Pipeline, яка займається гендерною рівністю в бізнесі, проаналізувала 350 провідних компаній за рейтингом Британської фондової біржі FTSE. Проте лише 14 компаніями керують жінки, а у 15% компаній жінки не займають жодних керівних посад.

За словами співзасновниці Pipeline Лорни Фіцсімонс, компанії краще розуміють своїх клієнтів, коли до ухвалення рішень залучено більше жінок.

За дослідженням, лондонські компанії без жінок у виконавчих комітетах мають коефіцієнт прибутковості 1,5%, а компанії, у яких третина жінок у керівництві, − коефіцієнт 15,2%.

Найменше жінок-керівниць у секторі будівництва та роздрібної торгівлі: на робочих місцях початкового рівня там переважно 80% жінок, однак вони не досягають посад керівниць.

Колишня прем’єр-міністерка Тереза ​​Мей, яка брала участь у підготовці доповіді, розповіла, що немає хорошого пояснення, чому так мало жінок представлені в керівництві британського бізнесу.

«Кожен генеральний директор, який під час засідань ради директорів бачить 9 з 10 чоловічих облич, має запитати себе, що він робить, щоб зробити свій бізнес таким, до якого зможе потрапити його дочка чи онука», − зазначила Тереза Мей у дослідженні.

Розповісти друзям
2 коментаряпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.