Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Розмова про грошіЯк заощаджують гроші фрілансерка, дизайнерка та менеджерка

Як заощаджують гроші фрілансерка, дизайнерка та менеджерка  — Розмова про гроші на Wonderzine

6 героїнь Wonderzine Україна говорять про персональні фінанси

Як зібрати кошти на квартиру та її ремонт за 3 роки, якщо ти фрілансерка? Що таке фінансовий чекап і чим він може бути корисний? Якою має бути «подушка безпеки»? Відповідями на ці питання ділилися героїні рубрики «Розмова про гроші» у 2020-му. Зібрали підбірку досвідів управління персональними фінансами, які допоможуть розібратися в цій темі.

Олена Базу

ДИЗАЙНЕРКА, ПІДПРИЄМИЦЯ ТА ФОТОГРАФКА

Я не ставлю для себе мети на зразок «хочу заробляти 5000 доларів», тому що це не мотивує. Натомість пишу заплановані витрати й уже з них роблю висновок, який прибуток мені потрібний. Важливо розуміти, як зміниться життя, якщо почнеш заробляти вдвічі більше. Якщо ніяк, то ці гроші швидко витратиш.

Читати

Анна Погрібняк

ІТ-СПЕЦІАЛІСТКА, БЛОГЕРКА

Я вчуся простіше ставитися до грошей і не з таким «скрипом серця» витрачати їх. Намагаюся давати собі можливість купувати щось дороге без думок: «Можливо, я не варта цього?» Уважаю, треба балувати себе покупками, хоча б маленькими, навіть коли заощаджуєш гроші.

Читати

Дарія Попельнух

VISUAL RESEARCHER, ГРАФІЧНА ДИЗАЙНЕРКА ТА ГОСТРАЙТЕРКА РЕКЛАМНИХ РОЛИКІВ

Я з бідної сім’ї, і це багато в чому визначило те, як ставлюся до грошей. З одного боку, це хороший стимул професійно розвиватися, а з іншого, я маю фобію бідності, яка інколи заважає ухвалювати важливі рішення. Я боюся втратити рівень життя, який маю, і скотитися на той, з якого починала.

Читати

Ані Казарян

МЕНЕДЖЕРКА ДИЗАЙН-БЮРО SPIILKA

У мене був період, коли я просто відкладала без конкретної цілі. А раптом захочу отримати ще якусь освіту? Мені важливо мати певну суму грошей, щоб, якщо придумаю собі якусь ціль, швидше могла її реалізувати. Цей принцип «завжди відкладай гроші» залишається незалежно від того є в мене ціль чи немає.

Читати

Альона Мисько

експертка в управлінні фінансами, засновниця та СЕО fuelfinance

Не відкладати гроші взагалі або лише так, щоб вистачило на місяць – одна з найпоширеніших помилок у фінансовому плануванні. Проте в цьому варто зважати на власні амбіції, плани й відчуття спокою. Для мене це відкладені кошти на 4 місяці, для когось – на 2 або 6.

Читати

Майя Тавлуй

експертка з продажів в ІТ-компанії Valtech Ukraine

Перепробувала різні способи менеджити фінанси, зі мною добре працює один: регулярно планую та веду облік своїх фінансів. Перед початком місяця вираховую, скільки мені потрібно, і першого числа місяця залишаю на балансі цю суму. Намагаюся робити це з якимось невеликим бонусом, щоб не економити й достатньо вільно себе почувати.

Читати

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.