Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Розмова про грошіКалендар витрат та інвестиції. Як заощаджували героїні Wonderzine Україна

Календар витрат та інвестиції. Як заощаджували героїні Wonderzine Україна — Розмова про гроші на Wonderzine

8 історій про персональні фінанси

Чи можливо перестати жити в нуль? А зібрати 300 000 доларів до 65 років? Як відвідати 14 країн за звичний бюджет? Говорили про це з героїнями рубрики «ІНВЕСТИЦІЇ» й вивчали різні способи ведення особистого бюджету.

Юля Письменна

ЗАСНОВНИЦЯ ПЛАТФОРМИ КОНТЕНТ-КРЕАТОРІВ TAKER | MAKER, СПЕЦІАЛІСТКА З МАРКЕТИНГУ

Читати


Головне правило: 50% доходу я заощаджую. Навіть намагаюся подорожувати не з відкладених грошей, а зі свого щомісячного бюджету. Також у мене є «подушка безпеки». Там лежать кошти, яких мені вистачить на 9 місяців.

Ірина Татаренко

ШЕФ-РЕДАКТОРКА MARIE CLAIRE

Читати

Контролювати свої витрати я навчилася саме за допомогою свого прагнення до подорожей. Якось у мене з’явився конверт «На Перу», куди відкладала невелику суму щомісяця. Після цього уже 5–6 років я користуюся конвертами для розподілення своїх витрат.

Галина Тритяк

ФІНАНСОВА КОНСУЛЬТАНТКА

Читати


Я відмовилася від уявлення: щоб багато заробляти, потрібно багато працювати. Почала переглядати графік на карантині й зізналася собі, що не хочу працювати по 12–14 годин. Зараз працюю менше, але мій дохід збільшився вдвічі. Як мені це вдалося? Я сформувала ще декілька джерел доходу. А також рівень клієнтів, які приходять до мене за консультаціями, змінився.

Анна Мізіна

МЕНЕДЖЕРКА З РОСТУ (GROWTH MANAGER)

Читати

Я зробила Google-таблицю та просто виписала всі витрати зі своєї картки за категоріями. Коли вперше це зробила, це був для мене шок. Особливо, скільки йде на харчування в закладах і каву із собою, вона ж узагалі нічим не відрізняється від того, що я її приготую вдома й візьму з собою.

Катерина Вітрук

JAVASCRIPT-РОЗРОБНИЦЯ, СПІВВЕДУЧА ПОДКАСТУ «ЧАСІКІ ТІКАЮТЬ»

Читати


Багато людей, які заощаджують гроші, концентруються на тому, щоб просто зекономити на чомусь. Але на мене це погано впливає психологічно, з’являється відчуття, наче я себе обділяю в чомусь. Мені допомогло ось що: я змінила фокус, що це просто плачу сама собі в майбутньому.

Тетяна Кузьменко

АКАУНТ-МЕНЕДЖЕРКА В ГЕЙМДЕВ-КОМПАНІЇ ТА YOUTUBE-БЛОГЕРКА

Читати

На п’ятий місяць карантину, я вирушила в подорож без зворотного квитка. Я планувала побувати в різних країнах, паралельно працювати й жити на свою звичну зарплату. Склала орієнтовні бюджети на життя в Балканських країнах – і вийшло, як в Україні, якщо не менше.

Орнелла Остапенко

АРТДИРЕКТОРКА, ДИЗАЙНЕРКА, ВЛАСНИЦЯ АГЕНЦІЇ ORNELLA AGENCУ, СПІВЗАСНОВНИЦЯ ВИДАВНИЦТВА CREATIVE WOMEN PUBLISHING

Читати


Найкраще, що можна зробити для себе в межах фемінізму, – це не сперечатися з чоловіками, які з тобою не згодні, а заробляти гроші. Якщо в тебе достатньо великий ресурс і росте твій вплив, комусь доводити немає сенсу.

Олександра Бородіна

PR-ДИРЕКТОРКА ROOSH

Читати

Фіксація витрат дає мені відчуття контролю. Я точно розумію, у якій точці знаходжусь у конкретний день місяця. Плюс це архів: наприклад, можу сказати, у яку суму мені обійшлася поїздка дворічної давності до Берліна. Це допомагає прогнозувати, бо покладаєшся на власний досвід, а не чужі історії чи приблизні спогади.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.