Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Нідерландах жінка вперше гратиме за чоловічу футбольну команду

Дівчата можуть грати лише до 19 років

Нідерландська футбольна федерація (KNVB) погодилася дозволити 19-річній Еллен Фоккемі зіграти у футбол за чоловічу команду. Це перший випадок у країні, коли жінка гратиме на змаганнях з чоловічого футболу, пише NL Times.

За правилами, дівчата й хлопці можуть грати в змішаній команді до 19 років, після чого жінкам доводиться грати в категорії В з чоловіками або в жіночій команді. За допомогою цього експерименту футбольна асоціація хоче перевірити, чи буде хорошою ідеєю дозволити чоловікам і жінкам грати футбол у змішаній команді в категорії А.

«Це фантастично, що я можу продовжувати грати з цією командою. Я грала з цими хлопцями з п’яти років, і мені було шкода думати, що не зможу грати з ними в команді в наступному році. KNVB завжди радила мені грати з хлопцями якомога довше, то чому б це не було можливо? Це досить складний виклик, але для мене це ще більш зворушливо», − розповіла Еллен Фоккема.

У футбольній асоціації кажуть, що часто отримують запити про те, щоб жінки могли грати у футбол з чоловіками в категорії А.

«На мій погляд, дивно, що дівчата всіх рівнів можуть грати в змішаний футбол, але як тільки хлопці переходять із категорії молодших 10 років до чоловіків категорії А, вони повинні грати у футбол без жінки у своїй команді. KNVB виступає за різноманітність і рівність, і ми вважаємо, що у футболі має бути місце для кожного», − сказав директор федерації Арт Лангелер.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.