Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВибори в Білорусі: штаб Тихановської не визнає їхніх результатів

За якими виграє Лукашенко

Штаб кандидатки в президенти Білорусі Світлани Тихановської не визнає попередні підсумки виборів. Про це TUT.BY повідомила представниця об’єднаних штабів Марія Колесникова.

За попередніми результатами, на президентських виборах переміг Олександр Лукашенко: він набрав 80,23% голосів, а його головна конкурентка Світлана Тихановська − 9,9%.

Водночас в альтернативній платформі підрахунку голосів «Голос» стверджують, що за Тихановську насправді проголосувало 80% виборців. На платформі зареєструвалися понад мільйон унікальних користувачів. Вони повинні були надіслати на платформу фото із заповненим бюлетенем, але в день виборів у країні почалися проблеми з інтернетом, через що надіслати фото було проблематично.

Після виборів у Мінську почалися протести, які переросли в сутички: правоохоронці почали застосовувати силу проти протестувальників. Один з учасників протестів помер від черепно-мозкової травми після того, як на нього наїхав спецтранспорт. Світлана Тихановська закликала зупинити насильство.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.