Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСвітлану Тихановську вивезли з Білорусі: це компроміс із владою

Зараз вона в Литві

Кандидатка в президенти Білорусі Світлана Тихановська виїхала з країни до Литви, повідомив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус. Він написав, що Тихановська в безпеці Литві.

Як пише BBC, пізніше представниця Тихановської Ольга Ковалькова заявила, що кандидатку вивезла влада. За її словами, це був компроміс, щоб випустити ув’язнену Марію Мороз − керівницю штабу кандидатки в президенти.

«У Світлани не було вибору, вона на свободі й поїхала разом із Марією Мороз. Проте в заручниках досі частина команди», − розповіла Ковалькова.

Вона також сказала, що зараз у команди два завдання: захистити вибір білорусів і зупинити кровопролиття.

Раніше Тихановська пішла до ЦВК подавати скаргу на результати виборів і зникла: протягом кількох годин з нею не могли зв’язатися в штабі, а її місцеперебування було невідомим.

За результатами голосування на президентських виборах укотре переміг чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко. Штаб Тихановської не визнав результатів виборів: в альтернативній платформі підрахунку голосів «Голос» стверджують, що за Тихановську насправді проголосувало 80% виборців.

Після виборів у Мінську почалися протести, які переросли в сутички: правоохоронці почали застосовувати силу проти протестувальників. Під час протестів помер один з мітингувальників.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.