Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЧоловіки отримують більш дієві відгуки про свою роботу, ніж жінки – дослідження

Це затримує просування жінок на керівні посади

Гендерні стереотипи в кар’єрі – актуальна проблема для багатьох компанії. Крім нерівноцінної оплати праці, часто жінки отримують менш корисні та змістовні відгуки про свою роботу. Такого висновку дійшли дослідники Гарвардської школи бізнесу.

Вони проаналізували відгуки на роботу 146 керівників середньої ланки від більш як тисячі співробітників. Серед опитуваних були як колеги, які працюють із ними на одному рівні, так і вищі за посадою працівники. 

Усі відгуки були переважно позитивними та стосувалися хороших сторін чи виграшних ситуацій. Попри це дослідники виявили закономірність щодо відгуків на роботу жінок. Вони були більш абстрактними, а поради, які давали співробітницям, – менш дієвими й конкретними.

«Фідбек, який дають жінкам, як правило, є менш корисним для професійного розвитку й лідерства», – ідеться в дослідженні.

Наприклад, поради щодо впевненості в собі. Чоловікам радили «розвивати власну впевненість у конкретних навичках» на кшталт організації зустрічей чи тайм-менеджменту. А жінкам радили просто «розвивати впевненість у собі».

Автори дослідження впевнені, що таке ставлення часто заважає прогресу працівників і компанії загалом. Тому дослідники радять перевіряти й оцінювати роботу працівників за однаковими критеріями й вимогами.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.