Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини172 науковиці стали учасницями премії L’Oréal-UNESCO «Для жінок у науці» 2021

Мета премії – підвищити рівень представленості жінок у галузі науки

Компанія L’Oréal Україна завершила прийом заяв на здобуття української премії L’Oréal UNESCO «Для жінок у науці», яка проходить в Україні четвертий рік поспіль. Цьогоріч за неї боротимуться 172 науковиці.

Мета премії – підтримати та відзначити талановитих жінок-науковиць, заохотити молодих жінок обирати наукові професії та допомагати їм у їхній кар’єрі.

За три місяці організатори отримали 172 заяви. Учасницями стали 115 кандидаток наук і 52 докторки наук.

Кожну заяву оцінюватиме незалежне журі програми, до складу якого входять експерти й експертки з різних галузей науки. У жовтні вони оберуть 10 фіналісток для участі у співбесідах, а в листопаді оголосять трійку переможниць. Спосіб і місце оголошення повідомлять на сторінці Facebook і на офіційному сайті компанії L’Oréal.

Лавреатки отримають грошові премії в розмірі 150 000 грн, які зможуть використати на власний розсуд. Серед усіх учасниць також оберуть жінок, яких відзначать за визначні успіхи в науковій кар’єрі.

У 2020 році переможницями премії стали: кандидатка біологічних наук Копач Ольга, кандидатка фізико-математичних наук Нестеренко Марина та кандидатка хімічних наук Татарчук Тетяна.

Премію «Для жінок у науці» створили 1998 року. Її очолює Фундація L’Oréal у партнерстві з UNESCO. Вона спрямована на підвищення рівня представленості жінок у галузі науки та ґрунтується на тому, що світові потрібна наука, а науці потрібні жінки. Протягом 23 років премія підтримала та відзначила понад 3500 жінок-науковиць зі 117 країн.

Дізнатися про напрямки премії

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ L’ORÉAL UKRAINE

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.