Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

РоботаДослідження: скільки заробляють жінки в українській IT-сфері

Частка жінок в IT поступово зростає

Онлайн-ресурс DOU, який спеціалізується на профільному контенті для працівників IT-галузі, провів дослідження на тему гендерного балансу й рівних зарплат у сфері інтернет-технологій.

Дослідження показали, що сфера IT все ще залишається за чоловіками. В Україні у відстковому співвідношенні жінки становлять лише 25 % усіх спеціалістів. Також у дослідженні йдеться про те, що жінки здебільшого займають нетехнічні посади. Лише 9,6 % з усіх IT-спеціалісток працюють у сфері програмної розробки. Дещо більші цифри серед проджект-менеджменту – 38,6 %. Решта стосується нетехнічниї посад.

А от показники інтенсивності самоосвіти серед жінок вищі, ніж серед чоловіків. Приблизно 66 % спеціалісток у галузі інтернет-технологій відвідують додаткові курси, онлайн-інтенсиви й продовжують удосконалювати свої знання. Натомість серед чоловіків ця цифра становить лише 56 %. Також жінки мають кращі показники володіння іноземними мовами.

У контексті оплати праці, існує величезний розрив показників. Чоловіки заробляють на 75 % відсотків більше, ніж жінки. Автори дослідження пояснюють це меншим досвідом роботи жінок у галузі й відсотком нетехнічних посад, які здебільшого обіймають жінки в IT.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.