Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

АртДо книги «Світова історія фотографок» увійшли 4 представниці від України

Жінки, які вплинули на розвиток жанру фотографії

У Франції вийшла друком книга «Світова історія фотографок» (Une histoire mondiale des femmes photographes) видавництва Editions Textuel. До неї потрапили чотири українські мисткині. Про це стало відомо з Facebook-сторінки Наталі Гузенко-Будьє – авторки одного з есе про українську фотографку.

Зокрема, серед розповідей про 300 фотографок з усього світу можна знайти інформацію про видатну українську журналістку, мандрівницю й письменницю Софію Яблонську; відому фотокореспондентку часів СРСР Ірину Пап; казкарку, фольклористку й етнографку із Закарпаття Параску Плитку-Горицвіт і сучасницю Риту Сару-Рут Островску.

Інформація про фотографок подана у форматі есе авторства Оксани Забужко (Софія Яблонська), Наталі Гузенко-Будьє (Рита Сара-Рут Островська), Катерини Радченко (Параска Плитка-Горицвіт) і Катерина Філюк (Ірина Пап).

Загалом до книги ввійшли 450 світлин й історії про 300 фотографок, які вплинули на розвиток жанру та зробили вагомий внесок. Наразі книга є лише французькою мовою. Придбати її можна за 69 євро на сайті видавництва.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.