Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

АртВ Угорщині уряд розкритикував артінсталяцію на тему Black Lives Matter, яку ще не спорудили

І порівняли її із статуєю Адольфа Гітлера

Уряд Угорщини розкритикував роботу скульптора Петера Шалайа BLM (Black Lives Matter), яку незабаром мають презентувати в межах двотижневої виставки місцевих митців у Будапешті. Про це розповідає The Guardian.

Артоб’єкт являтиме собою статую Свободи, яка стоїть на одному коліні й тримає в руці табличку з написом Black Lives Matter. Статуя сягатиме одного метра у висоту й буде розфарбована в кольори веселкового прапора. Наразі спорудження інсталяції триває.

Попри те, що вся акція має бути лише тимчасовим двотижневим проєктом, у якому й інші митці представлятимуть свої роботи, статую BLM уже розкритикували прихильники чинного прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. Вони називають увесь рух Black Lives Matter расистським, а сам артоб’єкт порівняли зі статуєю Адольфа Гітлера. Також, за словами автора BLM Петера Шалайа, він отримував листи із погрозами від радикальних ультраправих активістів.

На захист скульптури стала угорська політикиня Кріштіна Бараньї: «Цілі руху (Black Lives Matter – ред.) – протистояти расизму та жорстокості поліції. Вони так само актуальні в Угорщині, як і скрізь», – сказала вона.

Наразі скульптура BLM й інші артоб’єкт готують до виставки, яка повинна відбутися цієї весни.

Нагадаємо, у грудні в Угорщині ухвалили закон, який забороняє одностатевим парам всиновлювати дітей. Також угорське законодавство визначає «сім’ю» як союз чоловіка й жінки, що суттєво утискає права ЛГБТ-людей.

Фото: Artsy

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.