Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

КнигиНідерландська письменниця стала наймолодшою лауреаткою Міжнародної Букерівської премії

Нідерландська письменниця стала наймолодшою лауреаткою Міжнародної Букерівської премії — Книги на Wonderzine

Вона стала наймолодшою лауреаткою

Міжнародну Букерівську премію отримала нідерландська небінарна письменниця Маріке Лукас Райневельд за роман The Discomfort of Evening («Вечірній дискомфорт»). Вона стала наймолодшою авторкою в історії премії, яка отримала нагороду, а книга − її дебютний роман.

Голландське видання було бестселером у Нідерландах: воно розійшлося накладом 55 тисяч примірників та отримало премію «Дебют». Роман переклали французькою, іспанською, корейською, китайською й арабською мовами.

«Ми шукали книгу, яка виходить за межі нашого дистопічного сьогодення й має позачасовий заряд. Поєднуючи роззброювальну нову чуттєвість із перекладом особливої ​​чутливості, The Discomfort of Evening − це ніжне висвітлення дитинства, що опинилося між соромом і порятунком, і ця книга є гідним лауреатом премії», − каже голова суддів Тед Ходжкінсон. Переможця обирали з шести творів шорт-листа.

Маріке Лукас Райневельд виросла в реформатській фермерській родині. У романі вона розповідає про фермерську сім’ю із суворої християнської громади в селі Нідерландів. Одного зимового дня сестра разом зі старшим братом катаються на ковзанах, і дівчина намагається торгуватися з Богом: щоб краще він забрав життя брата, ніж домашнього кролика, якого приготують на вечерю. Однак брат провалюється крізь лід і помирає, а сім’я намагається впоратися з горем.

Міжнародну Букерівську премію щороку присуджують за найкращий твір, перекладений англійською мовою. Переможниця отримає приз 50 тисяч фунтів стерлінгів, який вона порівну розділить разом з перекладачкою роману Мікеле Хатчісон.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.