Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

КнигиЩо заважає жінкам отримувати оргазм під час сексу? Уривок із книжки «Кінчай!»

Що заважає жінкам отримувати оргазм під час сексу? Уривок із книжки «Кінчай!» — Книги на Wonderzine

«Жінка мусить отримувати оргазм від проникнення – найбільша брехня про секc»

У листопаді у видавництві «Книголав» виходить книжка «Кінчай! Твоє право на задоволення» від науковиці Лорі Мінц, яка викладає курс із психології сексуальності в Університеті Флориди. Вона провела дослідження, що охоплює сфери біології, соціології, культурології, лінгвістики та сексології, що пояснює, чому так багато жінок не кінчають із партнерами. Як з’ясувалось, причина в суспільстві, культурі та навіть мові. Про це йдеться в її книжці, що також включає практичні поради, які можуть допомогти жінкам отримувати оргазми. Книжка може бути корисною не лише для жінок, у ній є окремий розділ для чоловіків.

Публікуємо уривок про те, чому «жінка мусить отримувати оргазм від проникнення» – найбільша брехня, яку нам розповідають про секc.

Прірва в задоволенні

«Оох, ти така гаряча. Тобі добре, крихітко?»

«Та ні, не дуже», — думаєш ти. І відповідаєш:

«Оо, так!». Закочуєш очі, благо, коли він ззаду,

то не може бачити твого обличчя. Ти вже цілком

готова, щоб це просто завершилося.

Він пристрасно сопе та тяжко дихає.

Ти відчуваєш, що він зараз кінчить, тож і сама

починаєш важко дихати й стогнати.

«Так! Сильніше! Глибше!» — скрикуєш ти,

щоб він пошвидше досяг оргазму.

Зрештою він кінчає та запитує: «Ти ж кінчила?».

«Так, це було дивовижно», — брешеш ти.

Знайомо? На жаль, для більшості жінок — так. І ось у чім річ: коли йдеться про сексуальну насолоду, між жінками та чоловіками існує величезна прірва. Чоловіки значно частіше досягають оргазму, ніж ми. Це стосується усіх видів сексу, а особливо — випадкових статевих зв’язків.

Що ж, у біса, відбувається?!

— Та, власне, траханина й відбувається. Забагато значення надається статевому акту, тобто коїтусу, завдяки якому отримують оргазм чоловіки. У кіно та порно показують, як панянки моментально досягають казкових оргазмів від совання туди-сюди пенісом. Це брехня!

— Теза про те, що жінки мають кінчати від статевого акту, — найперша причина прірви в задоволенні.

— Збільшити цю прірву допомагають й інші чинники — зокрема негативне сприйняття власного тіла, слатшеймінг, тобто цькування за сексуальну поведінку, уявлення, що роль жінки полягає в тому, щоби задовольняти чоловіка, та недостатнє й неефективне спілкування на теми сексу.

Рішення!

— Повне розуміння, що більшості жінок проникнення, чи то пак пенетрація, не приносить максимального задоволення! Майже всім нам звичайного статевого акту для досягнення оргазму не достатньо — потрібна стимуляція клітора.

— Опановування низки легких, але дуже дієвих навичок та практик, завдяки яким ваш оргазм стане так само гарантованим, як і його.



Теза про те, що жінки мають кінчати від статевого акту, — найперша причина прірви в задоволенні



Прірву в задоволенні пояснено

Тож у чому власне полягає проблема? Ми забагато, як то кажуть, трахаємося, тобто злягаємося, але не приділяємо належної уваги іншим сексуальним діям. Причина такої величезної прірви між статями у задоволенні в тому, що ми переоцінюємо найбільш звичний чоловічий спосіб отримання оргазму — статевий акт і недооцінюємо жіночий — стимуляцію клітора.

Культура настільки зосереджена на введенні пеніса до вагіни, що просто ігнорує наші оргазми. Щоби пересвідчитись у цьому, не треба довго шукати приклади — просто пригадайте любовну сцену з будь-якого фільму. Як сказав один із моїх студентів, у порно жінки заводяться від того, що їх трахають. А за словами однієї студентки, у популярному кіно та порно тільки й бачимо, що панянок, які кінчають від пенетрації. Тож немає нічого дивного в тому, що жінки розповідають мені про бажання кінчати саме в такий спосіб! Та ще й чимало з них вважають, наче саме це поліпшить їхні стосунки. Немає нічого дивного, що найпоширеніша скарга, з якою жінки звертаються до сексологів, — нездатність досягти оргазму під час статевого акту. Нема нічого несподіваного і в тому, що студентки курсу про сексуальність людини та читачки журналу Cosmopolitan найчастіше запитують про те, як їм кінчити під час статевого акту.

Жіночі журнали у відповідь на таке запитання часто рекомендують ті чи інші пози для сексу. Мовляв, спробуйте робити це в позиції «жінка згори»! Та це тільки погіршує ситуацію, бо ніби натякає: всі можуть отримувати оргазм під час коїтусу, головне — робити це правильно. Але це не так. Більшість жінок не може кінчити лише завдяки стимуляції, яку забезпечує звичайне злягання. На жаль, про це знають одиниці. Отож безліч жінок зрештою вирішують, наче з ними щось негаразд, і, як героїня, описана в надтознайомій-сцені кількома сторінками раніше, починають імітувати оргазм.

Коли дослідники запитують студенток, чому ті імітують оргазм, найчастіше звучить відповідь: «Щоб не здатися ненормальною». Ще одна поширена відповідь: «Щоб не зачепити почуття партнера та підкріпити його его». Жінки імітують оргазми, бо думають, що пеніс має допомогти їм кінчити, і хочуть, щоб їхні партнери думали, ніби їхні члени справді мають таку силу. Але це не так! Жоден пеніс її не має.

І це ще не все

«Жінка мусить отримувати оргазм від проникнення» — це найбільша брехня, яку нам розповідають про секс. І це найголовніша причина прірви в задоволенні. Утім, вона не єдина. Нам заважають кінчати й інші культурні проблеми.

Ось деякі з них:

— У нас панують подвійні стандарти: жінок за випадковий секс ми судимо суворіше, ніж чоловіків. Через це ми нерідко маємо щодо сексу суперечливі почуття. Коли ж страждаєш від комплексу провини чи сорому, кінчити — важко.

— Різноманітні медіа бомбардують нас образами «сексуальних» жінок, покликаними приваблювати та вдовольняти чоловіків. Такими образами рябіють порнофільми, але не бракує їх і поза межами порно: відкрийте будь-який журнал — ви побачите рекламу, у якій розкішні напівроздягнені дівчата в провокативних позах продають усе, від автівок до одягу. Дослідники виявили, що всі ці зображення змушують дівчат і жінок постійно порівнювати себе з іншими.

Через це вони зосереджуються не на власних сексуальних бажаннях, а насамперед на тому, щоби бути сексуально жаданими для інших. Фокус зміщується, і ми вже думаємо не про те, що відчуваємо, а про те, який вигляд маємо. І навіть гірше: деякі жінки (та чоловіки), замість упевнено вважати, що в сексі партнери рівною мірою дають і отримують задоволення, зрештою приходять до переконання (бодай і підсвідомого), наче головна роль жінки — задовольняти чоловіка. Цілком логічно, що деякі пані оцінюють якість статевого акту за насолодою партнера, а не власною, тобто: «Якщо йому було добре, значить, і мені було добре».

— Ті самі медіаобрази сексуальних, красивих — і струнких — є головними винуватцями того, що безліч жінок сповнені нелюбові до своїх тіл. А коли тобі не подобається власне оголене тіло, ти не почуватимешся під час сексу розкутою та вільною. Неможливо кінчити, намагаючись втягнути живіт, — повірте, я на ці спроби витратила всю молодість!

— Сексуальна освіта майже цілковито зосереджується на небезпеках сексу, як-от інфекції, що передаються статевим шляхом (ІПСШ), і вагітність. Повторю очевидне: дуже складно насолоджуватися тим, про що торочать як про ризик, а не насолоду.

— Більшість жінок (і чоловіків) зовсім не вміють говорити на тему сексу. Коли ж ідеться про жіночий оргазм, налагоджена комунікація особливо важлива. Чоловіки здебільшого досягають оргазму в однаковий спосіб — не такий, якщо чесно, і складний. Нам кінчити значно важче, оскільки всі ми потребуємо для цього зовсім різного. Та ще й потреби ці можуть змінюватися з кожним новим сексуальним контактом. Чоловіки нездатні читати думки, як і вагіни. Тож для жіночого оргазму вкрай необхідна комунікація. На жаль, наразі це вміння, якого рідко навчають на курсах сексуальної освіти.



Ті самі медіаобрази сексуальних, красивих — і струнких — є головними винуватцями того, що безліч жінок сповнені нелюбові до своїх тіл



Суперечливе ставлення до сексу, більша зосередженість на привабленні та задоволенні партнера, ніж на власних потребах, сором щодо власного тіла та неефективна комунікація — усім цим можна пояснити і той факт, що велетенська прірва між статями в оргазмах під час першого сексу скорочується, коли йдеться про подальші контакти з новим партнером, дружній секс і, зрештою, секс у стосунках. Щоби зрозуміти тіло конкретної жінки, потрібен час.

Коли партнери пізнають одне одного, сором’язливість поступово зменшується. Адже люди, між якими з’являються близькість і довіра, більш схильні озвучувати свої потреби. Втім, такі речі, як сором щодо власного тіла та складнощі з вираженням бажань, не зникають просто через наявність стосунків, вони продовжують негативно впливати на жіночий оргазм.

Вам знайомі якісь із цих проблем? Соромилися колись свого тіла під час сексу? Може, втягували живіт чи намагалися знайти таку позу, щоб тих частин, які вам здаються непривабливими, не було видно? Хотіли пояснити партнерові, чого саме бажаєте, але не знали, якими словами чи діями? Обіцяю, ми знайдемо рішення разом! Якщо ви вже відчуваєте оргазми, навіть добрі, інформація з цієї книжки допоможе піднести їх на вищий рівень, дасть знання та навички, що посилять ваше сексуальне самовираження й екстаз. А якщо ви ще не кінчали чи кінчаєте лише врядигоди, ця книжка забезпечить вам оргазми у всіх можливих статевих зносинах — байдуже, чи то випадковий секс, чи дружній, чи секс у стосунках, чи будь-який інший. Немає значення, де саме ви розпочнете свій шлях до оргазму, — на вас чекатимуть індивідуальні рішення, що забезпечать вам найкращі оргазми. Крім того, ви долучитеся до культурної революції, яка знищить найголовнішу брехню про секс!

Посилання на книжку

Редакторка:

Софія Пилипюк

редакторка Wonderzine Україна

Переклад:

Наталія Палій

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.