Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

КнигиКвентін Тарантіно адаптує «Одного разу в... Голлівуді» у роман

А також напише книгу про кінематограф 70-х

Квентін Тарантіно підписав контракт із видавництвом HarperCollins на дві книги. У межах контракту режисер адаптує свій останній фільм «Одного разу в... Голлівуді» (Once Upon A Time In Hollywood) у роман, розповідає Vanity Fair.

Стрічка Тарантіно, яка вийшла на екрани восени 2019-го, розповідає про трьох героїв, які пов’язані зі світом кіно в 60-х: зірку тогочасних вестернів Ріка Далтона (Ді Капріо), його дублера та приятеля Кліффа Бута (Бред Пітт) і молоду акторку Шерон Тейт (Марго Роббі). За словами Тарантіно, роман стане ще більшим заглибленням у світ кожного з них.

Прогнозовано роман вийде наступного літа разом з електронною версією та цифровим аудіовиданням. Другою книгою в межах контракту стане «Спекуляції в кіно». Вона розповідатиме про кінематограф 70-х років, поєднуючи в собі есе, рецензії й особисті записи різних режисерів.

Про готовність зайнятися письменництвом Тарантіно розповідав неодноразово. У січні 2020-го він говорив, що прагне відійти від шаленого ритму зйомок і присвятити час літературі.

«Я відчуваю, що режисура – це гра молодих людей. Кіно змінюється, а я є частиною старої гвардії», – сказав він тоді в інтерв’ю.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.