Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

КнигиЛауреатом Букерівської премії 2020 став Дуглас Стюарт з автобіографічним романом «Шуггі Бейн»

Дебютна книга письменника

Цьогорічну Букерівську премію отримав шотландсько-американський письменник Дуглас Стюарт за дебютний роман «Шуггі Бейн».

Книга є автобіографічною та присвячена мамі письменника. Вона розповідає про хлопчика, який мешкає в Глазго зі своєю алкозалежною матір’ю в часи прем’єрства Маргарет Тетчер. Незважаючи на всі труднощі тогочасного життя, хлопчик всіляко намагається допомогти мамі.

44-річний Дуглас Стюарт, як і герой роману, виріс у Глазго. Після закінчення Королівського коледжу мистецтв він переїхав до Нью-Йорка й почав будувати кар’єру у сфері моди. А письменництвом почав займатися лише 10 років тому. За цей час його роботи публікувались у The New Yorker і LitHub (літературний сайт). «Шуггі Бейн» став першим романом письменника.

«Витончено та потужно написаний, цей роман має вплив завдяки своїм численним емоційним регістрам і співчутливо реалізованим персонажам», – сказала про роман Маргарет Басбі, голова суддівського комітету премії.

Церемонія нагородження відбулась у Лондоні в режимі онлайн. На ній були присутні Барак Обама, герцогиня Корнуольська Камілла Паркер Боулз, а також переможці тогорічної премії Маргарет Етвуд і Бернардін Еварісто. Після оголошення переможця Стюарт виголосив промову.

Нагадаємо, Букерівська премія – одна з найпрестижніших в галузі літератури. Вона вручається щорічно з 1969 року. Призовий фонд премії – 50 тисяч фунтів стерлінгів.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.