Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Книги7 книжок про секс і тілесність, які допоможуть краще зрозуміти себе

7 книжок про секс і тілесність, які допоможуть краще зрозуміти себе — Книги на Wonderzine

Літературна секс-освіта

Де шукати надійну інформацію про секс, місячні та репродуктивне здоров’я, якщо про це так мало говорять? Заповнити прогалини в секс-освіті та вивчити мову свого тіла допоможуть книжки з нашої добірки.

Текст: Ольга Дуденко

Редакторка: Таїсія Куденко

ЕМІЛІ НАҐОСКІ

«Як бажає жінка»

«Клуб Сімейного Дозвілля»

«Як бажає жінка» – книга №1 про жіноче сексуальне здоров’я, за версією Amazon. За плечима Емілі Наґоскі двадцять років роботи в царині статевого виховання та низка наукових публікацій. У своїй книжці вона розповідає про шляхи отримання задоволення від сексу, пробудження власної сексуальності, ерогенні зони та способи урізноманітнити інтимне життя пари. Думки авторки доповнюють коментарі експертів та історії реальних жінок, які діляться своїм сексуальним досвідом.

ХАННА ВІТТОН

«Про секс. То як, поговоримо?»

«Книголав»

Протягом чотирьох років британська ютуб-блогерка записувала ролики про стосунки, секс, любов до себе та прийняття власного тіла. Згодом вона перетворила свої знання на книжку «Про секс. То як, поговоримо?», яка стала світовим бестселером серед молоді.

Авторка пише про токсичні стосунки, перший секс, важливість використання контрацепції, походження ІПСШ, негативні наслідки перегляду порно й секстингу. Українське видання містить коментарі медиків і корисні посилання наприкінці книжки.

В інтерв’ю для Wonderzine Україна Віттон розповідала, що секс-освіта в її дитинстві була дуже обмежена, а підлітком вона б хотіла знати, що жіноча мастурбація – це нормально.

ЕЛЕОНОР МОРГАН

«Гормони»

Snowdrop

Британська журналістка та психологиня Елеонор Морган створила науково-популярну розвідку, присвячену жіночому тілу та прагненню жінок глибше пізнати себе. Дієтологиня-ендокринолог Наталія Самойленко називає «Гормони» «курсом підвищення кваліфікації з менструального циклу» й водночас «дотепною студією про взаємну залежність наших настроїв і гормонів».

Книга розглядає різні аспекти жіночого здоров’я, як-от: біль під час місячних, ПМС і вагітність. Бонусом стануть діалоги авторки з експертами й уривки з наукових досліджень, книжок і статей.

ЛОРІ МІНЦ

«Кінчай! Твоє право на задоволення»

«Книголав»

Секс як комунікація – такий меседж закладає у своїй книжці Лорі Мінц, викладачка курсу з психології сексуальності в Університеті Флориди. Науковиця провела дослідження, яке пояснює, чому так багато жінок не кінчають із партнерами. У «Кінчай! Твоє право на задоволення» вона розкриває теми отримання оргазму й тілесної взаємодії з партнером. У книзі є окремий розділ для чоловіків.

Раніше ми публікували уривок книги, у якому йшлося про те, чому досягнення жінкою оргазму від проникнення – це найбільша брехня, яку нам розповідають про секc.

ДЖЕН ҐАНТЕР

«Біблія вагіни»

Book Chef, «Форс»

«Біблія вагіни» допоможе розібратися в жіночій статевій системі та дасть відповіді на запитання, які ви соромитеся поставити гінекологу.

Книжка охоплює теми менструальної гігієни, менопаузи, методів контрацепції, ІПСШ та впливу харчування на репродуктивне здоров’я. Мета авторки – допомогти жінкам дізнатися більше про себе, аби правильно доглядати за вульвою, позбутися сексуальних комплексів і стати розкутішими.

ААРОН КЕРРОЛ, РЕЙЧЕЛ ВРИМЕН

«69 міфів про секс. Дізнайтеся нарешті, чи правда те, про що ви соромилися запитати»

«Віват»

Книга з наукового погляду розвінчує стереотипи щодо сексу, наприклад, про те, що під час місячних неможливо завагітніти. Автори популяризують модель здорових взаємин, в основі якої – порозуміння з партнером і добровільна згода на статеві стосунки. Про міфи розповідають відверто й дотепно, знімаючи з теми сексу будь-які табу.

НІНА БРОХМАНН, ЕЛЛЕН СТЬОККЕН ДААЛЬ

«Приховане диво. Вся правда про анатомію жінки»

«Вівсянка»

«Приховане диво» – це книга про все, що ви хотіли знати про піхву, але боялися запитати. «Студентки медичного університету почали вести блог, надихнулися кількістю читачів (переважно читачок) і їхніми питаннями та створили довідник-порадник, який стане в пригоді й підліткам, і жінкам, і чоловікам будь-якого віку», – ідеться в анотації.

У гумористичній манері авторки розповідають про інтимну гігієну, контрацепцію, секс, венеричні хвороби та жіночу фізіологію. Книга розвінчує міфи про порушення менструального циклу, гормональний збій та інші процеси, які відбуваються з тілом жінки.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.