Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Книги8 книжок, які скоро стануть фільмами та серіалами

8 книжок, які скоро стануть фільмами та серіалами  — Книги на Wonderzine

Від Саллі Руні, Джоджо Мойєс і Ліян Моріарті

Книжки дедалі частіше отримують друге життя на екрані. Так було із серіалами «Гамбіт королеви» за романом Волтера Тевіса та «Нормальні люди» за бестселером Саллі Руні, фільмами «Земля кочівників» і «Назви мене своїм ім’ям».

Ми зібрали книги, які незабаром екранізують, і розповідаємо, що треба знати про майбутні фільми та серіали.









Текст: Ольга Дуденко

Френк Герберт

«Дюна»

«Клуб Сімейного Дозвілля»

Дюна – назва пустельної планети, де видобувають меланж – речовину, за допомогою якої можна зробити все: і подовжити тривалість життя, і влаштувати міжзоряну подорож. Головному герою Полу доведеться очолити кочові племена на далекій планеті, щоб змінити життя Дюни на краще. Йому перешкоджатимуть ворожі герцоги та владний імператор.

Культовий науково-фантастичний роман екранізували кілька разів. Найвідоміша адаптація – фільм «Дюна» Девіда Лінча з Кайлом Маклахленом у головній ролі.

У цьогорічній екранізації від режисера Дені Вільнева («Той, хто біжить по лезу 2049») знімуться Тімоті Шаламе та Зендея. Очікувана дата прем’єри – 14 жовтня.

Саллі Руні

«Розмови із друзями»

«Видавництво Старого Лева»

«Розмови із друзями» – дебютний роман Саллі Руні, який вийшов перед «Нормальними людьми». Одна з особливостей творів Саллі Руні – навмисна відмова від лапок і тире на позначення прямої мови. Її героям властиво сумніватися, часто змінювати думки та настрої.

Головні героїні роману – юна поетка Френсіс та ексцентрична інтелектуалка Боббі, які дружать ще зі школи й певний час зустрічалися. Після спільного поетичного вечора подруги знайомляться із заможним подружжям, Мелісою та Ніком. Боббі відчуває емоційний потяг до Меліси, а Френсіс – до Ніка. Між подругами виникають образи, ревнощі та недомовки. Їхні розмови стають відвертішими та напруженішими.

Hulu перетворять «Розмови із друзями» на 12-серійний проєкт. До команди серіалу приєднаються режисер Ленні Абрахамсон (номінант на «Оскар» за фільм «Кімната») та сценаристка Еліс Берч, які раніше працювали над екранізацією «Нормальних людей». В акторському складі – Джемайма Кьорк і Саша Лейн.

На серіал можна очікувати 2022 року, а з уривком книги ознайомитися за посиланням

Наомі Альдерман

«Сила»

«#книголав»

Британська письменниця Наомі Альдерман створила антиутопію про світ, у якому жінки фізично сильніші за чоловіків. Порухом пальців вони можуть викликати біль або навіть убити, адже саме в пальцях зосереджені електричні заряди, які є жіночою суперздібністю.

«Сила», яка потрапила до списку найкращих книг 2017 року за версією The New York Times, стала антитезою до «Розповідей служниці» Марґарет Етвуд. Канадська письменниця була менторкою Альдерман на програмі для молодих авторів. 

Роман адаптують як серіал для Amazon Prime. Одну з ролей у 10-серійному проєкті виконає Леслі Манн («Колишня з того світу», «Сирота Бруклін»).

Ліян Моріарті

«Дев’ять незнайомців»

«КМ-БУКС»

Девід Е. Келлі, творець «Великої маленької брехні», екранізує ще один роман Ліян Моріарті.

За сюжетом, дев’ять людей проведуть десять днів у пансіонаті, де їм обіцяють «курс фізичного і духовного перевтілення». Хтось прибув сюди, щоб перезавантажитися й відпочити, хтось, аби розібратися в собі. За зовнішньою розкішшю приховуються особисті проблеми незнайомців, на кожного з яких чекає болісний процес віднайдення себе.

Перша серія вийде 18 серпня на Hulu. У касті – Ніколь Кідман, Мелісса МакКарті, Люк Еванс.

Делія Оуенс

«Там, де співають раки»

Vivat

Часто раки є безпорадними тваринами й ховаються від небезпеки у своїх норах. Саме з ними ототожнюється головна героїня роману Делії Оуенс – Кайя. Вона почувається самотньою серед дикої природи, за якою спостерігає щодня. З близьких людей у дівчини залишився тільки батько, але й тому на неї байдуже.

Одного разу Кайю несправедливо звинувачують у вбивстві молодого хлопця. Героїні доведеться постояти за себе, вийти із зони комфорту, щоб подорослішати, пізнати себе та впустити до власного життя інших людей.

У книзі можна знайти мальовничі описи дикої природи та створінь, які її населяють. Це не дивно, адже авторка роману Делія Оуенс є орнітологинею.

«Там, де співають раки» екранізують у жанрі кримінальної драми та представлять у червні наступного року. Головну героїню зіграє Дейзі Едгар-Джонс («Нормальні люди»). Продюсуватиме адаптацію компанія Різ Візерспун Hello Sunshine.

Джоджо Мойєс

«Останній лист від твого коханого»

«Клуб Сімейного Дозвілля»

«Останній лист від твого коханого» – історія про двох жінок, які живуть у різний час, але шукають одного – кохання.

Аристократка Дженніфер потрапляє в автокатастрофу та втрачає пам’ять. Оговтуючись, вона намагається пригадати, хто є адресантом любовних листів для неї. Журналістка Еллі під час роботи в архіві натрапляє на старі листи, написані закоханим чоловіком. Жінка так само прагне відшукати автора.

Фільм за романом буде в доступі вже 23 липня на Netflix. Режисеркою стрічки стала Августина Фриззелл («Один під кайфом», «Ніколи не повертайтесь»). У ролях – номінантка на «Оскар» Фелісіті Джонс, Шейлін Вудлі («Велика маленька брехня»), Каллум Тернер («Емма»).

Сара Воган

«Анатомія скандалу»

«Клуб Сімейного Дозвілля»

«Анатомія скандалу» не перша й не остання історія про те, що подружнє життя може приховувати багато таємниць і недомовок. Головна героїня, домогосподарка Софі, любить свого чоловіка, вважає його хорошим батьком і порядною людиною. Неочікувано Джеймса звинувачують у зґвалтуванні. Софі не вірить у чоловікову провину, але з часом заплутується у власних переконаннях і не розуміє, де правда, а де наклеп.

Журнал People назвав «Анатомію скандалу» книжкою, ідеї з якої «співзвучні з поглядами #metoo». Це перший психологічний трилер Сари Воган, у якому вона спиралася на власний досвід роботи репортеркою в The Guardian.

За мотивами роману Девід Е. Келлі (творець «Великої маленької брехні») та Мелісса Джеймс Гібсон (шоуранерка «Карткового будинку») створять серіал-антологію для Netflix. Кожен сезон буде присвячений новому скандалу; перші епізоди можна очікувати вже цього року.

Вільям Ліндсей Ґрешем

«Алея жаху»

Book Chef

Роман Вільяма Ліндсея Ґрешема вважають однією з найбільш страшних і містичних кримінальних історій ХХ століття.

Щоночі Стен бачить той самий сон: хлопець біжить темною вулицею, у якій немає жодного просвіту. Герой усвідомлює, що якщо знати чиїсь страхи та причини нічних кошмарів, можна отримати безмежну владу над людиною. Так Стен перетворюється на шахрая, який удає, що читає чужі думки та вміє спілкуватися з мертвими.

Фільм «Алея жаху» випустять 3 грудня цього року. За адаптацію книжки в стилі нуар відповідає оскароносний режисер Гільєрмо дель Торо. У касті – Бредлі Купер, Кейт Бланшетт і Вільям Дефо.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.