Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

КнигиДо закладок: електронна книга «Світ без меж», яка розповідає школярам про інклюзію

Електронну версію видання можна завантажити безкоштовно

У видаництві Osnovy Publishing вийшла нова книга «Світ без меж» Анастасії Степули, яка покликана розповісти учням молодшої школи про інклюзію та розмаїття в суспільстві. У ній авторка простою мовою описує стани інвалідності й асистивні засоби, якими можуть користуватися люди. Видання складається з 33 сторінок, пролюстрованих Катериною Покладовою.

«Світ без меж» стане в пригоді й дорослим. Видання допоможе пояснити дітям правила толерантної мови та порадить, як відповідати на незручні запитання щодо інклюзії. Також книга навчить будувати діалог, де дитина почувається на рівних зі старшими.

«Дуже важливо поважати питання дітей, які виникатимуть чи не на кожному етапі прочитання книги. Вони можуть здаватися дивними, наївними. Але на них потрібно відповідати, постійно відправляючи дитину до емпатії. Пояснювати, весь час тримаючи в голові вектор на рівність: ми всі рівні і поважливе ставлення до кожного є єдиним можливим», – пояснила Анастасія.

Видання можна безкоштовно завантажити на сайті проєкту «Без бар’єрів». Примірники книги вже потрапили у 22 тисячі українських шкіл.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.