Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Книжкова полиця«Читання – це медитація». Героїні Wonderzine Україна про улюблені книжки

«Читання – це медитація». Героїні Wonderzine Україна про улюблені книжки — Книжкова полиця на Wonderzine

Поповнюємо полиці хорошою літературою

Для рубрики «КНИЖКОВА ПОЛИЦЯ» наші героїні розповідають, як полюбили читання, згадують улюблених авторів і персонажів, а також діляться книжками, що посіли особливе місце в їхньому серці.

Ділимося з вами матеріалами на випадок, якщо ви формуєте читацькі плани на 2022 рік.

Таня Орлик

Співзасновниця сучасної бібліотеки BOOK BOX, співавторка Telegram-каналу «АНДЕР КАВЕР», учасниця рейтингу «30 до 30» Forbes Ukraine

Найчастіше читаю, щоб відволіктися. Читання – це медитація: воно бере думку й перемикає її, щоб вона не крутилася навколо наших проблем. Поки ми читаємо, наш внутрішній голос промовляє те, що відбувається на сторінках книги, а ми відпочиваємо.

Читати

Олеся Шпак

SMM-ниця Depositphotos, авторка Telegram-каналу про кіно BIGBOOKOWSKI

Пам’ятаю, що шукала всюди «Стороннього» Камю українською, а потім узяла в мами принтер і роздрукувала повністю всю книжку маленьким шрифтом, а потім якось читала її вночі.

Читати

Софія Пилипюк

Заступниця головної редакторки Wonderzine Україна

Люблю друковані книжки. Мені важливі тактильні відчуття, можливість підкреслити потрібну думку, а потім погортати вже прочитану книжку та знайти ці відмітки. Узагалі красиві видання – моя слабкість, а книжкові магазини – особливий різновид задоволення.

Читати

Альона Іванова

Керівниця бібліотеки «Світло»

Коли багато читаєш, щось завжди забувається. Якщо мені хочеться добре запам’ятати якусь книжку, я вибираю «жертву» та переказую їй сюжет.

Читати

Олена Масон

Культурна менеджерка

Я не люблю змагань і читання на швидкість, книжкові челенджі також не моє. Тому в якийсь рік я читаю 55 книжок, а в якийсь – 35. Бібліотека має бути більшою за людину. Зараз наша налічує близько 2000 книжок і постійно росте та змінюється.

Читати

Ірина Славінська

Журналістка, виконавча продюсерка радіо «Культура»

Я не ставлю мету, скільки книжок на рік прочитати. Напевно, тому що читання – важлива частина мого повсякденного життя. Одна сторінка перед сном – це найпростіше інтегрування читання в життя будь-якої зайнятої людини.

Читати

Марія Фронощук

Співзасновниця та стратегічна директорка PLATFOR.MA

Я упереджено ставлюся до читання за цілями на зразок «100 книжок на рік». У мене немає потреби доводити щось ні собі, ні людям. Я нікому нічого не винна, тим паче книжкам.

Читати

Наталка Сняданко

Українська письменниця, перекладачка

У дитинстві в мене була гра: я уявляла себе бібліотекаркою та заводила читацькі формуляри для уявних відвідувачів, «позичаючи» їм книги, які були в домашній бібліотеці.

Читати

Галина Крук

Українська поетка, письменниця й літературознавиця

Читання в наш час – це велика розкіш, яка, на щастя, доступна майже кожному, подорож, у яку можемо вирушити, просто розгорнувши книжку, вихід в інший світ, в іншу реальність, в іншого себе.

Читати

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.