Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

КультураВ Україні та Польщі проведуть фестиваль «Чілдрен кінофест». Які фільми в програмі

Про пригоди козака, порятунок світу та дружбу

Кінокомпанія «Артхаус Трафік» оголосила частину програми 9-го міжнародного фестивалю для дітей і підлітків «Чілдрен Кінофест». До неї традиційно ввійде сім фільмів.

Україну в конкурсній програмі представляє пригодницьке фентезі «Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке». Знятий за мотивами казки Сашка Лірника фільм розповідає про пригоди козака, який намагається вибратися з пекла. Картина відзначена призом глядацьких симпатій Національної премії «Золота Дзиґа», а сценарій – премією імені Лесі Українки.

До програми фестивалю потрапила ще одна стрічка в жанрі фентезі – «Неллі Рапп – мисливиця на монстрів» (Швеція). Картина розповідає про захопливі пригоди головної героїні в маєтку, повному чудовиськ.

Фантастичний фільм «Місія Нови» розповість про подорож у часі й порятунок світу від екологічної катастрофи. Ця стрічка здобула перемогу в чотирьох номінаціях на найбільшому міжнародному кінофестивалі для дітей Cinekid (Нідерланди).

Також до програми ввійшли комедії: австрійсько-німецька стрічка «Францові історії» та «Мій тато – сосиска» спільного виробництва Бельгії, Нідерландів і Німеччини. Ще два фільми оголосять згодом.

Поза конкурсом «Чілдрен Кінофест» покаже спеціальну добірку епізодів мультфільму «Кріт» до 65-річчя знаменитого чеського мультсеріалу.

Також на фестивалі продемонструють минулорічного переможця – пригодницьку стрічку «Полі» спільного виробництва Франції та Бельгії. Картина розповідає про пригоди двох друзів – дівчинки та поні, якого вона звільняє від життя в неволі.

Цьогорічний «Чілдрен Кінофест» проходитиме з 3 до 12 червня в онлайн-форматі на сайті фестивалю для глядачів з України та Польщі. Переможця фестивалю визначать глядацьким голосуванням.

«Чілдрен Кінофест» – фестиваль, який дев’ять років поспіль безкоштовно знайомить українських дітей із найновішими європейськими стрічками та світовою кінокласикою.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.