Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

КультураЩо завантажити: проєкт «Р.І.Д.», який допоможе більше дізнатися про нашу мову

Вивчення української мови в смартфоні

Мобільний застосунок «Р.І.Д.» – інструмент для дослідження української мови, котрий створили фундатори однойменного проєкту – Іванка Світляр і Максим Тимчій.

У застосунку публікують «слова дня» з ілюстраціями й поясненнями їхнього значення, приклади використання слів у літературі, індивідуальний словник опрацьованих лексем, також опція для пропозиції нових слів. За день можна вивчити три нові слова.

Нагородою за засвоєння мовних одиниць є «піщинки часу» – ігрова валюта. «Піщинки» обмінюються в «Крамниці» (завантажується із застосунком «Р.І.Д.») на сюжети про українську історію, культуру, міфологію, етнологію, музику й літературу.

Пройшовши рівні, від новачка «неофіта» до просунутого користувача «володаря часу», учасник зможе брати участь у розвитку інших замислів спільноти «Р.І.Д.» А ще команда проєкту розповідає про діалектні назви тварин України й читає лекції для студентів.

Усі охочі можуть надіслати унікальні аудіорозповіді своїх бабусь, подружок чи сусідів, котрі розмовляють самобутньою говіркою. Редактори проєкту розмістять найкращі записи у своїй «Оселі голосів та історій».

Ще команда спільноти створила «Документ рідної допомоги». Тут кожен знайде перевірену інформацію про пошук житла, донорські програми, юридичну й психологічну підтримку та допомогу ЗСУ. Завантажуйте застосунок «Р.І.Д.» на Google Play та App Store.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.