Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

КультураДо закладок: онлайн-виставка фото Енді Воргола, присвячених квір-спільноті

З фото трансгендерних жінок

До закладок: онлайн-виставка фото Енді Воргола, присвячених квір-спільноті — Культура на Wonderzine

Музей сучасної фотографії Fotografiska у Нью-Йорку разом з Hedges Projects влаштували онлайн-виставку фоторобіт Енді Воргола. До неї ввійшли фотоколекції Sex Parts and Torsos і Ladies & Gentlemen.

Серію фотографій Ladies & Gentlemen із трансгендерними жінками Воргол створив на початку 70-х років. Для цього він найняв трансгендерних моделей з бару The Gilded Grape у Гринвіч-Вілледжі − популярному закладі серед транс-спільноти.

Ladies and Gentlemen, 1976 / Fotografiska

Воргол зробив понад 500 полароїдних знімків чотирнадцятьох трансгендерних моделей, більшість з них підписували ці фото своїми ініціалами.

У 1970-х роках Енді Воргол також створив Sex Parts and Torsos − серію еротичних фотографій чоловічого тіла, розкриваючи тему гомосексуальності.

Sex Parts and Torsos, 1977 / Fotografiska

«Воргол відкрито висловлював свою сексуальність через мистецтво. Через його серію Sex Parts and Torsos ми бачимо його дослідження самого себе та власної ідентичності, а також відчуття включення до своїх квір-спільноти, коли вона була притиснута основними засобами масової інформації», − ідеться на сайті онлайн-виставки.

Обкладинка: Fotografiska

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.