Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

КультураНа кого підписатися: філологиня, яка розповідає цікаве й нестандартне про мову й літературу

Простими словами про діалекти, суржик й особливості української культури

Українська філологиня й блогерка Ідея Олександрівна створила YouTube-канал про мову й літературу ще у 2020-му, однак зараз він відгукується по-особливому. Простими словами блогерка пояснює історію й розвиток української мови, діалекти в різних регіонах, розбирає твори українських авторів.

Канал Ідея створила, коли навчалася на другому курсі в Києво-Могилянській академії. Перше її відео присвячене роману Валер’яна Підмогильного «Місто». Згодом блогерка записала серію відео про діалекти в різних регіонах України, бо, за її словами, розуміла, що ця тема не висвітлена достатньо.

Ідея каже, що хоче говорити про те, що випускали з уваги в шкільній освіті.

«Хочеться поширювати цю культуру, зокрема діалекти. Популяризувати науку. Вона в нас дуже консервативна, написана складною мовою, і треба якось доносити її широкому загалу. Заодно хочеться зберегти часточку цієї історії, культурного діалекту. А раптом мої відео когось надихнуть записати стареньку бабусю, і це мовлення проживе трішки довше, ніж старше покоління?» – сказала блогерка.

Окрім основного каналу, Ідея має сторінку, на якій розповідає про свої хобі: гендмейд, малювання, подорожі, готування їжі.

Слідкувати за Ідеєю Олександрівною можна в YouTube і TikTok.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.