Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

КультураНове ім’я: акторка Луїза Джейкобсон

Нове ім’я: акторка Луїза Джейкобсон — Культура на Wonderzine

Донька акторки Меріл Стріп, яка стала зіркою серіалу «Позолочене століття»

Луїза Джейкобсон – американська акторка, наймолодша донька Меріл Стріп і скульптора Дона Гаммера. Її брат Генрі Вульф є відомим музикантом, а її сестри – Меймі та Грейс Гаммер — акторками.

Ще під час навчання в університеті Луїза була палкою шанувальницею британського серіалу «Абатство Даунтон». А тепер вона сама втілює в життя власну мрію, виконуючи головну роль у костюмованій драмі «Позолочене століття».

У рубриці «Нове ім’я» ми розповідаємо про перспективних акторів, музикантів, режисерів та інших творчих людей, імена яких усе частіше з’являються у стрічках соцмереж і на сторінках журналів.

Луїза Джейкобсон


Хто це: американська акторка та модель

До початку своєї кар’єри в кіно Луїза працювала у фешн-індустрії. Вона підписала контракт із міжнародною агенцією IMG Models, її світлини з’являлися в журналах Vanity Fair і Glamour. Луїза співпрацювала з брендами H&M та Christian Dior.

У 2001 році вона дебютувала на телебаченні, зігравши головну роль в одному з епізодів мильної опери «Жителі Іст-Енду» від BBC One. Згодом Луїза отримала роль у короткометражному комедійному фільмі «Апельсинове дерево». У 2003 році її запросили знятися в епізоді «The Alphabet Soup of the British Gastronomic Revolution» («Алфавітний суп Британської гастрономічної революції») документального серіалу «Meades Eats».

Першу роль у кіно Луїза Джейкобсон отримала у 2004 році – вона зіграла в комедії «Абсолютна правда». Її наступною роллю була робітниця в телесеріалі «Церемонія відкриття Олімпійських ігор 2012 у Лондоні: Острови чудес». Згодом вона знялася в епізоді серіалу «Random Acts» («Випадкові дії») та в короткометражному фентезійному фільмі «Visions» («Бачення»), де зіграла імператрицю.

Наприкінці січня 2022 року HBO випустив драматичний серіал «Позолочене століття», у якому Луїза Джейкобсон отримала головну роль. Вона зіграла дівчину, на ім’я Меріан Брук, яка, дізнавшись, що її покійний батько витратив увесь спадок, вирушає жити до своїх химерних тіток у Нью-Йорк.

Луїза ділила знімальний майданчик із Синтією Ніксон і Крістін Баранські. В інтерв’ю для Broadway World вона сказала, що нервувала поруч із зірками такого масштабу, але вони допомогли їй упоратися із хвилюванням: «Я зізналася їм, що нервую, і вони зробили все, щоб я почувалася комфортно; вони були такими ж людяними, як і я».

Крістін Баранські зазначила, що Луїза «невпевнена в собі, але в неї сильний характер». Їй було приємно спостерігати за нею як за акторкою. «Меріл буде дуже пишатися», сказала Баранські.

Луїза розповіла, що любить свою героїню Меріан за те, що вона відповідала стандартам тієї епохи лише зовні, а насправді хотіла більшого, ніж від неї очікують. «З цим було захопливо працювати, і глядачам буде цікаво побачити, як вона розвиватиметься протягом сезону».

Фото: Instagram/@louisa_jacobson/@gildedagehbo

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.