Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУкраїнські мисткині бойкотують концерт диригентки Оксани Линів через співпрацю з росіянами

Линів готує прем’єру опери Петра Чайковського в Італії

Українська диригентка й музична директорка Муніципального театру Болоньї в Італії Оксана Линів готує прем’єру опери Петра Чайковського «Іоланта» за участі російських виконавців і музикантів.

Як повідомляє «Суспільне», українські музикантки оголосили бойкот із відмовою грати на концертах, де звучатиме музика російських композиторів і де виступатимуть росіяни. Зокрема, про відмову повідомила оперна співачка Людмила Корсун. «У цей надважкий час для моєї країни культурний фронт веде не менш запеклу боротьбу! Я повідомляю, що не беру участь у проєктах, у яких задіяні росіяни та російська музика. Моя участь в «Іоланті» Чайковського скасована!» – написала Корсун.

Також від участі в концерті відмовилася українська композиторка Вікторія Польова. Вона наголосила, що це стосується не лише концертів Линів, а й інших, які їй пропонують. «Війна точиться скрізь, усі духовні дії (а музика і є духовною дією) є зброя. Кожний виступ українського композитора зараз є політичним висловом. І якщо моя музика буде зливатися в одному концерті з російською, то це однаково, що обійматися з убивцями», – написала Польова.

Культурна платформа Ковчег «Україна» опублікувала заяву, що припиняє будь-яку співпрацю з Линів. Там повідомили, що диригентка офіційно заявила, що готова співпрацювати з росіянами. Для цього їм достатньо написати заяву про засудження війни.

«Ми шоковані тим фактом, що 7−9 квітня в Teatro Comunale Bologna його музична директорка українська диригентка Оксана Линів готує прем’єру опери Петра Чайковського «Іоланта» російською мовою за участі російських виконавців і музикантів. Українські солісти та композитори вже відмовилися від такої ганебної співпраці. Утім, сама пані Линів офіційно заявила, що готова співпрацювати з росіянами, а для цього російським артистам достатньо лише написати заяву про засудження війни», – ідеться в заяві.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.