Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ мережі з’явився фільм загиблого в Маріуполі режисера Мантаса Кведаравічюса

Стрічка «Маріуполіс»

У мережі з’явилася документальна стрічка «Маріуполіс» у пам’ять про литовського режисера Мантаса Кведаравічюса, який загинув 2 квітня від рук окупантів у Маріуполі. Про це пише NV.

Кведаравічюс роками знімав Маріуполь, а після початку повномасштабного вторгнення повернувся до міста, щоб задокументувати воєнні злочини росії. 

«Маріуполіс» – документальний фільм 2016 року про повсякдення Маріуполя. Стрічка розповідає, як за крок від міста відбувається війна, але люди намагаються продовжувати жити. Звуки пострілів чутні в межах міста. Чоловік лагодить рибальську сітку та виходить у море. Два трамваї стикаються один з одним – ніхто не постраждав, дроти лагодять у той же день. Для робітників на фабриці організовано невеликий концерт – щира гра скрипаля розчулює їх до сліз. Бомби падають у море, але люди вже звикли. Світова прем’єра стрічки відбулася на Берлінському міжнародному кінофестивалі.

Стрічку випустив онлайн-кінотеатр Takflix. 50% з продажу квитків передадуть маріупольским організаціям «Платформа ТЮ», «ТворчСхід» і «Пілігрим», які допомагають з евакуацією містян.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.