Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУКФ запустив інтерактивну «Мапу культурних втрат» для відстеження руйнації пам’яток

Її може доповнити кожен

Український культурний фонд розробив інтерактивну «Мапу культурних втрат» для відстеження масштабу руйнації пам’яток унаслідок повномасштабного вторгнення росії.

За попередніми підрахунками, внаслідок російської агресії понад 150 різних пам’яток та об’єктів культури були частково пошкоджені або повністю знищені. За словами авторів мапи, візуалізація таких воєнних злочинів допоможе спростувати заяви російського керівництва, що армія рф начебто наносить точкові удари виключно по об’єктах військової інфраструктури.

Кожен може долучитися до заповнення мапи. Свідки знищення культурної спадщини можуть надсилати фото або відеодокази до Міністерства культури та інформаційної політики за посиланням. Після підтвердження інформації дані будуть відображені на мапі.

«Така візуалізація їхніх злочинів вкотре буде доводити, що росія – брехлива країна-терорист, яка всупереч будь-яким міжнародним правилам ведення війни, міжнародним конвенціям нищить геть усе на своєму шляху. Також маємо надію, що ця карта стане вагомим аргументом під час дискусій з партнерами про виключення РФ з лав різних міжнародних культурних організацій чи об’єднань», – заявив виконавчий директор УКФ Владислав Берковський.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.