Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниPink Floyd випустили свій перший сингл за 28 років. Його присвятили Україні

Із вокалом Андрія Хливнюка

Гурт Pink Floyd випустив нову пісню Hey Hey Rise Up в дуеті з солістом українського гурту «Бумбокс» Андрієм Хливнюком. Це перший сингл Pink Floyd з 1994 року.

Кліп на трек вже можна подивитися в мережі. У пісні звучить вокал Хливнюка, який співає «Ой у лузі червона калина», поки гурт виконує мелодію з синьо-жовтим екраном на тлі. Також у відео показали кадри війни в Україні та маршів по всьому світу із закликом зупинити російську агресію. На обкладинці синглу зображено око, оточене пелюстками соняшника. Усі кошти від прослуховувань передадуть на гуманітарну допомогу Україні.

Вокаліст і гітарист Pink Floyd Девід Гілмор, який має українську невістку й онуків, заявив, що гурт «відчуває лють і розчарування від підлого акту вторгнення в незалежну, мирну демократичну країну та вбивства її жителів».

Музикант поділився із The Guardian, як спілкувався з Хливнюком у процесі створення пісні. «Він сказав, що у нього був найпекельніший день, який ви тільки можете собі уявити, він виходив і збирав тіла українців, українських дітей, допомагаючи прибирати. Знаєте, наші маленькі проблеми стають такими жалюгідними і крихітними в контексті того, що він робить».

Також Гілмор розповів, яке повідомлення надіслав йому Хливнюк, коли почув пісню. «Дякую, це неймовірно. Одного дня ми зіграємо разом, а потім вип’ємо за мій кошт». Я відповів: «Так, давай зробимо це».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.