Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниБіженки з України піддаються підвищеній загрозі насильства – ООН

Світ має докласти зусиль, щоб захистити їх

Біженки з України піддаються підвищеній загрозі експлуатації та торгівлі людьми. Про це повідомила посол США при Організації Об’єднаних Націй Лінда Томас-Грінфілд під час дебатів у Радбезі ООН щодо становища жінок та дітей в Україні.

«Коли такі чоловіки, як президент Путін, починають війни, жінки та діти стають переміщеними особами. Жінки і діти зазнають травм, жінки й діти ґвалтуються і над ними знущаються, жінки і діти гинуть», – сказала пані посол.

Вона також зазначила, що 90% біженців з України становлять жінки та діти.

«Жінки в Україні піддаються підвищеному ризику гендерного насильства, зокрема зґвалтуванню, домаганню та сексуальної експлуатації», – наголосила посадовиця.

Томас-Грінфілд зауважила, що деякі дівчата коротко стрижуться, сподіваючись уникнути зґвалтування російськими військовими, а розділення сімей призводить до того, що дівчата піддаються підвищеному ризику сексуальної експлуатації та торгівлі людьми.

«Ми чули про торговців людьми, які націлені на жінок, коли ті шукають захисту за кордоном. Тому ініціатива Сполучених Штатів «Безпечно з самого початку» закликає всіх гуманітарних дійових осіб визначити пріоритети ресурсів і програм для боротьби з гендерним насильством з самого початку», – зазначила Лінда Томас-Грінфілд.

Вона закликала до активних дій для захисту біженців і наголосила, що необхідно «негайно розпочати втручання», щоб запобігти гендерному насильству.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.