Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПольський фонд надрукував 88 тисяч книжок для українських дітей

Книжки передають у школи, будинки дитини й на вокзали

Польський благодійний фонд Fundacja Powszechnego Czytania за 2 місяці надрукував 88 тисяч книжок для дітей, які були змушені залишити Україну. Про це повідомляє Chytomo.

Фонд працює над виданням літератури для українських дітей-переселенців. Відомо, що близько 28 тисяч книжок зараз знаходяться в процесі друку. Видання передають у польські будинки дитини, дитячі садки, школи, бібліотеки та вокзали, куди приїжджають українські сім’ї. Для розповсюдження книжок використовують хештег #BooksGiveRefuge.

У фонді додали: щоб забезпечити кожну дитину-переселенця в Польщі книжкою, знадобиться 1 мільйон доларів. Фонд збирає пожертви за посиланням.

Fundacja Powszechnego Czytania допомагають й інші організації. Польське видавництво Media Rodzina переклало українською серію бестселерів Kicia Kocia Аніти Гловіньської. Друкарня «Друк-Інтро» надала 4000 упаковок книжок-розмальовок та олівців для фонду. Польські видавці запропонували складські приміщення та транспорт. З останнім допомогти пообіцяла перша леді Польщі Агата Корнгаузер-Дуда.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.