Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новиниросію можуть назавжди відсторонити від участі в «Євробаченні»

Через війну в Україні

У росії можуть назавжди забрати право брати участь у пісенному конкурсі «Євробачення». Про це пише ірландське видання The Journal із посиланням на генерального директора Eurovision Broadcasting Union Ноеля Куррана.

За словами очільника EBU, наразі триває процес повного відсторонення діяльності російських мовників від організації. «Думаю, нам цілком зрозуміло, що ми не зможемо залучати росію до участі в конкурсі», – заявив Курран.

Російським мовникам повідомили про це рішення, й очікується, що його затвердять на засіданні виконавчої ради наприкінці травня.

Нагадаємо, що росію відсторонили від участі в «Євробаченні» 2022 року після того, як рф розпочала повномасштабну війну на території України. На території країни не транслювали цьогорічний конкурс, а росіяни не могли голосувати за конкурсантів.

«Ви можете відтягувати ці речі, ви можете відкладати й відкладати їх, а потім ви ухвалите рішення, і це виглядає так, ніби ви були змушені це зробити. Я думаю, що ми були одними з перших організацій у культурній чи спортивній сфері, які відреагували», – додав Курран.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.