Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКороткометражки українських режисерок увійшли до програми Palm Springs ShortFest

Переможців фестивалю номінують на «Оскар»

Короткометражки «Оператор Вікторія» і «Джордан '96» від українських режисерок потрапили у програму фестивалю Palm Springs ShortFest. Про це пише The Village Україна.

Каліфорнійський Palm Springs ShortFest – один із найбільших кінофестивалів короткого метру, переможців якого автоматично номінують на «Оскар» і BAFTA Awards. Цього року він проходитиме з 21 по 27 червня. Українські короткометражки відібрали з декількох тисяч робіт разом із 300 фільмами з усього світу.

«Оператор Вікторія» – короткометражний фільм режисерки Анни Яценко, який розповідає про операторку кол-центру Служби психологічної підтримки. Вона переживає складні токсичні взаємовідносини із наркозалежним чоловіком. Працюючи вночі, вдень вона контролює життя свого чоловіка, поки її син живе із деспотичною матір’ю Вікторії. У виборі, для кого жити – для сина або для чоловіка, – Вікторія нарешті обирає себе.

«Джордан ‘96» – дебютна стрічка режисерки Катерини Лесик, яка розповідає реальну історію, що трапилася з батьками авторки напередодні її народження. Дія фільму розгортається в провінційному містечку середини 90-х. За сюжетом, 18-річний Андрій допомагає у пошуках зниклого друга-однокласника Жені, батько якого – місцевий кримінальний авторитет.

«Я дуже рада, що імена українських режисерів продовжують звучати у світі, а українські фільми – жити своє життя на великих міжнародних екранах. Зараз, як ніколи, важливо, щоб іноземний глядач чув і бачив нас», – поділилася Лесик.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.