Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСтрічка «Плай» режисерки Єви Джишиашвілі перемогла в конкурсі Docu/Україна

Про життя родини в селищі посеред українських Карпат

Дебютна повнометражна стрічка «Плай» режисерки Єви Джишиашвілі перемогла конкурсі Docu/Україна 19-го міжнародного кінофестивалю Docudays UA. Про це повідомили на сайті фестивалю.

Переможця обирало міжнародне журі програми, до складу якого ввійшли Даніель Абма (Нідерланди), Девіка Ґіріш (США) та Станіслав Битюцький (Україна). Через війну конкурс Docu/Україна відбувся в Польщі в межах Краківського кінофестивалю.

Як ідеться в описі, стрічка «Плай» розповідає історію людей, які зберегли більше, ніж втратили під натиском нашого неоднозначного сьогодення, що сплутало всі земні й небесні закони. Режисерка створила хроніку буколічного життя родини в селищі посеред українських Карпат.

Родина Малковичів для людського ока загублена серед красивої й суворої природи, та насправді вони там, де від початку часів панує гармонія й любов, що передається від покоління до покоління. Маленькі діти в сім’ї поводяться, немов пророки чи філософи, відверто ставлять запитання, на які занадто стомлені дорослі не можуть не те, що відповісти, а й навіть подумати: якщо Бог є, чому він чи вона створили війну? Чи ж це справа рук людини?

Також до національної конкурсної програми Docudays UA ввійшли фільми: «Між небом та горами» режисера Дмитра Грешка, «Привоз» режисерки Єви Нейман і «Нескінченність за Флоріаном» режисера Олексія Радинського.

«Фільми я дивився кілька годин із важким серцем. Вони показують Україну ще до повномасштабного нападу. І мені дуже боляче, коли я уявляю ці місця й цих людей зараз», – сказав директор Краківського кінофестивалю Кшиштоф Ґєрат.

Єва Джишиашвілі закінчила Київський університет культури і мистецтв. З 2014 року вона працює викладачкою кафедри фотографії цього університету на факультеті «Кіно та телебачення». У 2017 році Єва закінчила курс режисури документального кіно в «Майстерні DOC» Сергія Буковського, а також брала участь в освітніх проєктах «Молодь про Україну» та Docudays UA: CIVIL PITCH.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.