Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВійськова драма, комедія й історія кохання. У Токіо покажуть фільми українських режисерок

Щоб познайомити спільноту з творчістю українок

29 червня за сприяння Української асоціації жінок у кіноіндустрії (UFFI) в центрі Токіо відбудеться прем’єра альманаху FemaleVoicesUA. До нього ввійшли шість короткометражних фільмів українських режисерок.

Як зазначили у UFFI, показ має познайомити спільноту в Токіо з проєктами талановитих діячок української кіно- та фотоіндустрії, а також допоможе зібрати гроші на допомогу українським фільм-мейкеркам, які постраждали внаслідок війни.

Серед обраних фільмів – військова драма «Схрон» Оксани Войтенко, антиутопія про кохання «Зерно» Ксенії Бугрімової, чорна пригодницька комедія «Ой!» Ольги Золотарьової, філософсько-драматична історія «Двері» Наталії Давиденко, лірична комедія «Рак-Самітник – Майстер втечі» Валерії Кальченко, а також драма «Солатіум» Крістіни Тинькевич.

Фільми можна буде переглянути в одному з найбільших приватних вищих навчальних закладів Японії – Sophia University. Протягом усього червня там проводять виставку фотографій, створених українськими фотографами в Києві, Харкові та Маріуполі під час повномасштабної військової агресії росії проти України.

«Ми робимо все, щоб проникати в серця людей за допомогою мистецтва, намагаємося використовувати всі засоби, щоб Україна й українське було цікавим для іноземних громадян. Найбільший університет у Японії обрано невипадково: студенти як молодий електорат важливий, їхня позиція й думка сьогодні – це наше мирне завтра. На показ альманаху маємо солдаут із першого дня, думаємо, як розмістити понад 1000 глядачів», – зазначила Ксенія Бугрімова, співзасновниця Української асоціації жінок у кіноіндустрії.

Розглядом і затвердженням творів займалися організаторки з Токіо. Кураторками проєкту стали випускниці факультету вільних мистецтв Юлія Сакаї (Yuliya Sakai) та Аяно Сома (Ayano Soma).

Найближчим часом проєкт також представлять у Лондоні, Сингапурі та Лос-Анджелесі.

Фото: Facebook/СХРОН

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.