Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниРоулінг, Етвуд та інші письменники підписали лист проти онлайн-шеймінгу й цькувань

У ньому визнається, що нетерпимими були обидві сторони

Джоан Роулінг, Маргарет Етвуд, Салман Рушді, Ноам Хомський та інші письменники й журналісти підписали відкритий лист із закликом припинити культуру скасування, пише NME.

Культурою скасування називають поведінку, коли лідерів думок, які поділяють непопулярну думку, шеймлять, бойкотують їхні роботи й усіляко намагаються «викинути» з культури.

У листі застерігають від розвитку цензури та нетерпимості до протилежних поглядів. Роулінг, яка нещодавно висловила свою позицію стосовно трансгендерних людей, написала в Twitter, що вона з гордістю підписує цей лист на захист фундаментальних принципів ліберального суспільства: відкритої дискусії й свобода думки і слова.


Раніше Джоан Роулінг розкритикували за трансфобію й расизм, а найбільші фан-сайти «Гаррі Поттера» відокремилися від Роулінг через її слова про трансгендерів.

Деніел Редкліфф вибачився перед фанатами «Гаррі Поттера» за те, що слова Роулінг могли якось зіпсувати їхнє враження від книги. Едді Редмейн та Емма Вотсон також не погодилися з твітом Роулінг про «людей, які менструюють».

Обкладинка: J.K. Rowling

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.