Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниМагазин SHEIN перестане продавати молитовні килимки як декоративні прикраси

На цьому наполягли мусульманські активісти

Міжнародна платформа електронної торгівлі SHEIN перестане продавати килимки для молитов як декоративні прикраси, повідомляє Teen Vogue.

24-річна активістка Різві з Пакистану розповіла виданню, що була дуже обурена, коли побачила, що в розділі «Домашній декор» на сайті продаються молитовні килимки, які потім стелять на кавові столики або використовують, щоб годувати з них тварин, тоді як початково вони є священним місцем, щоб ставати на коліна й молитися.

«Ми не ходимо взуті по килимках. Ми зберігаємо їх у чистому місці й регулярно використовуємо для єднання з Богом», – сказала Різві. Вона також додала, що на деяких килимках була зображена Кааба – важливий релігійний символ з історичним значенням.

Активісти також розповіли, що по мірі того, як молитовні килимки змінюються й перетворюються на товар, символи на них ігноруються, що применшує їхнє значення й релігійну цінність для інших людей. Крім того, активісти звернулися до SHEIN з проханням прибрати килимки з продажу. Магазин погодився і вибачився, якщо це могло когось образити.

Обкладинка: Unsplash

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.